E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa69 milyar dolarlık hedge fonundan borsada kaybetmeme stratejisi---

69 milyar dolarlık hedge fonundan borsada kaybetmeme stratejisi

69 milyar dolarlık hedge fonundan borsada kaybetmeme stratejisi
03 Ekim 2024 - 13:05 borsagundem.com

Borsada para kaybetmemek mümkün mü? Hedge fonu şirketi Millennium Management bunun mümkün olduğunu iddia ediyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Millennium Management hedge fonu, borsada asla para kaybetmemek için kullandığı stratejiyi paylaşıyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, 69 milyar dolarlık Millennium Management hedge fonu, borsada neredeyse her zaman para kazandığından emin olmak için basit ama etkili bir işlem stratejisi kullanıyor ve “Zarar eden hisse senedi pozisyonlarını mümkün olduğunca çabuk kesiyor.”

35 yılda 1 yıl kayıp

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, dünyanın en büyük hedge fonlarından biri olan şirket 1989 yılında kuruldu ve o zamandan beri sadece tek bir yılda, 2008’de, bir mali krizin keskin bir durgunluğa dönüştüğü ve S&P 500'ün yüzde 38 çökmesine neden olduğu yılda para kaybetti.

Fon, o yıl yine de S&P 500'ü büyük ölçüde geride bırakmayı başardı ve düşük tek haneli rakamlarda küçük bir kayıp verdi. Bu sıra dışı yılın dışında, Millennium, 35 yıllık tarihinin her yılında kazanç sağladı ve yatırımcıları için toplamda 56 milyar dolar kar elde etti.

Bloomberg'in verilerine göre, S&P 500 2000 yılında ‘dot-com çöküşü’ başladığında ve yüzde 10 değer kaybettiğinde Millennium, yatırımcılarına yüzde 35 getiri sağlayarak tarihinin en iyi yılını geçirdi. Ve 2022'de S&P 500 yılı yüzde 19 oranında düşüşle tamamladığında Millennium yüzde 12 yükseldi.

Çok stratejili bir yaklaşım

Millennium'daki tutarlı pozitif getiri dizisi, çok stratejili bir yaklaşıma sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu, 2.600 yatırımcısının, yatırım analistinin ve portföy yöneticisinin hisse senetleri, tahviller, opsiyonlar ve emtialar arasında çeşitli yatırım stratejilerini kullanarak aynı anda bağımsız gruplar yönettiği anlamına geliyor.

The Wall Street Journal'ın bir raporuna göre oyun basit: 'Para kazan ve işini sürdür ya da para kaybet ve muhtemelen kovul.'

Raporda, 1 milyar dolar yöneten bir Millennium portföy yöneticisinin 50 milyon dolar, yani yüzde 5 oranında kayıp yaşaması durumunda ilk eşiğe ulaşıldığı ve söz konusu yöneticinin işlem yapmak için kullanabileceği sermaye havuzunun yarı yarıya azalarak 500 milyon dolara düşürüldüğü belirtiliyor.

Zarar eden kovuluyor

Raporda, portföy yöneticisinin başlangıçta kendilerine tahsis edilen 1 milyar doların yüzde 7,5'i veya 25 milyon dolar daha kaybetmesi durumunda muhtemelen işten atılacağı belirtiliyor ancak bazı surumda istisnalar yapılabildiği de ekleniyor.

Bu katı stop-loss yatırım stratejisi, hedge fonunun çok sayıda çalışanı değiştirmesi ve her yıl personelinin yaklaşık yüzde 15-20'sinin yüksek bir ciro oranına sahip olması anlamına geliyor.

Ancak bu yatırım stratejisi aynı zamanda kurucusu Israel Englander'ı milyarder yapan şey de. Bloomberg'in verilerine göre Englander'ın serveti 13,3 milyar dolar ve bu da onu dünyanın en zengin 172. kişisi yapıyor.

Strateji bugün hala işe yarıyor. Millennium 2023'te yaklaşık yüzde 10 oranında getiri elde etti ve yılbaşından bu yana yüzde 9,5 oranında daha arttı.

Hedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacakHedge fonu milyarderi ‘kötü şöhretinden’ para kazanacak

 

Hedge fonu milyarderinden ABD’de ‘iç savaş’ uyarısıHedge fonu milyarderinden ABD’de ‘iç savaş’ uyarısı

 

Dünyanın en büyük hedge fonu ABD borsasından ümidi kestiDünyanın en büyük hedge fonu ABD borsasından ümidi kesti

 

Yatırımda amatörlükten profesyonelliğe geçişin 10 adımıYatırımda amatörlükten profesyonelliğe geçişin 10 adımı

 

Yatırımcılar getiri performansında hangi fonları tercih ediyor?Yatırımcılar getiri performansında hangi fonları tercih ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)