E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik Analiz98 bin puan önemli seviye---

98 bin puan önemli seviye

98 bin puan önemli seviye
10 Temmuz 2018 - 09:23 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da 98 bin puanın altına sarkmalarda düşüş hızlanabilir

Hadi Hayırlısı

Haftanın ilk işlem gününde piyasalarda iyimser bir başlangıç görüldü. Dolar kuru 4. 51e kadar gerilerken, BIST 100 100,807’ye kadar yükseldi. Ancak gün biterken bir miktar satışlar geldi. BIST 100 endeksi, günü % 0.53 artışla 99,252puandan kapatttı. Borsada 10.6 milyar TL hacim gerçekleşirken, Aselsan ve THY bu hacmin %35ini oluşturdu. 

Gündüz, yemin ederek göreve başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam, kabinesini açıkladı. 16 bakandan sadece 4’ü milletvekili olup diğerleri dışardan atandı. Açıklanan kabine muhtemelen Türkiye tarihinin en zengin kabinesi oldu. Dünyanın en güçlü ülkesi ABD’de 2016’da başkan seçilen Trump, servetlerinin toplamı 15 milyar doları aşan işadamlarıyla dünyanın en zengin kabinesini kurmuştu.  İşi, sektörü iyi bilen işadamlarına vererek iyi bir yönetim modeli oluşturan ABD’nin iki yıldır hızlı büyümesi dikkat çekiyor. Yeni kabinedeki iş adamlarının da katkısıyla bu modelin Türkiye için iyi olmasını ümit ediyor ve hayırlı olsun diyoruz.  

Bugün piyasaları etkileyecek önemli bir veri bulunmuyor. Yurtdışı piyasalarda ticaret savaşının etkilerinin azaldığı izlenirken, ABD’de yaklaşan bilanço sezonu etkisiyle dün pozitif kapanış gerçekleştirdi. Avrupa ve Asya borsalarına baktığımızda ise orada da genel havanın olumlu olduğunu görmekteyiz. 

Akşam gereksiz yere değer kaybederek 4.75’e kadar çıkan TL bu sabah güne iyimser başlayarak 4.65’e geri döndü. Bazılarının dediği gibi borsada açılışta aşırı bir satış beklemiyoruz.

STRATEJI

Endekste 98,000 seviyesi altında negatif bakış açışı güçlenebilir. Bu yüzden dikkatli olmak gerek.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE  600  puan civarında kayıpla, BIST 100 ise % -0.4 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekonomi10 Temmuz 2018 09:31

    YOKYA 120 BIN YAZANLAR NERDE HERHALDE BU HAVADA CAKACAKLAR BU BORSA AFAM OLMAZ BOŞUNA BEKLEMEYIN BU DÖVIZ BÖYLE KALDIKCA