E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporA Milli Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi---

A Milli Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi

A Milli Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 yendi
18 Haziran 2024 - 21:19 borsagundem.com

2024 Avrupa Şampiyonası'nda F Grubu'nda yer alan A Milli Takımımız, turnuvadaki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Ay-yıldızlılar, BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanan müsabakayı 3-1 kazanarak turnuvaya galibiyetle başladı

A Millî Takımımız, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlılara galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Ara Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu attı. Gürcistan'ın tek golü ise 32. dakikada Georges Mikautadze'den geldi. Milliler, bu sonucun ardından ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine 3 puanla başlamayı başardı.

KAAN DİREĞİ DÖVDÜ
Maça etkili başlayan ve birçok pozisyon yakalayan milliler, 10. dakikada Kaan Ayhan'ın ceza sahası dışından sert şutuyla gole çok yaklaştı ancak top direkten geri döndü.

MERT MÜLDÜR'DEN PUSKAS'A ADAY GOL
Ay-yıldızlılar, aradığı golü 25. dakikada buldu. Mert Müldür, savunmanın uzaklaştırdığı topa gelişine harika bir vuruş yaparak topu filelere gönderdi ve bu güzel golle takımını 1-0 öne geçirdi.

KENAN'IN GOLÜ OFSAYTA TAKILDI
Milli takım, bu golden yalnız 2 dakika sonra Kenan Yıldız ile farkı 2'ye çıkardı fakat bu gol, VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

GÜRCİSTAN SKORU EŞİTLEDİ
Gürcistan, Türkiye'ye 32. dakikada Georges Mikautadze'yle karşılık verdi ve skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı bu şekilde tamamlanırken, Mikautadze'nin bu golü tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Gürcistan'ın turnuvadaki ilk golü olarak tarihe geçti.

ARDA'DAN TARİHİ GOL
Ay-yıldızlıların 19 yaşındaki genç yıldızı Arda Güler, 65. dakikada ceza sahası dışından harika golle millileri yeniden öne geçirdi. Arda, bu golle Avrupa Şampiyonası finallerinde gol atan en genç futbolcumuz oldu. Arda Güler ayrıca (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo'yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

KEREM FİŞİ ÇEKTİ
Türkiye, karşılaşmanın uzatma dakikalarında galibiyeti pekiştiren bir gol daha buldu. Kerem Aktürkoğlu, 90+7. dakikada attığı golle fişi çekti ve milliler sahadan 3-1 galip ayrıldı.

İLK KEZ GALİBİYETLE BAŞLADIK
A Milli Futbol Takımımız, F Grubu ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle sahadan 3-1 galip ayrılan milliler, Bu sonucun ardından ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine galibiyetle başladı.

SIRADAKİ RAKİP PORTEKİZ
A Millî Takımımız, F Grubu'ndaki ikinci maçında 22 Haziran Cumartesi günü saat 19.00'da grubun iddialı takımlarından Portekiz ile BVB Dortmund Stadyumu'nda kozlarını paylaşacak.

A Milliler son provadan mağlup ayrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uck19 Haziran 2024 23:05

    montera istifa........ nasıl bir kadro çıkardın takım 10 kişi oynadı sahanın en kötüsü arda güler ken  nefis bir gol attı insanların algısı değişti  portekiz maçındada aynı kadroyu çıkarırsan 5 lik olursun sergen yalçın göreve

  • MENEJER19 Haziran 2024 11:00

    nasıl yalan bir başlık portekiz karşısında 3 pas yapsınlar bir gol sayacağım

  • menejer19 Haziran 2024 23:00

    kör  gözleriniz sizin hsdj misin nesin topu görsen karakola götürürsün sen kim futbol maçı izlemek kim  cahil yandaş seni

  • Hshdj19 Haziran 2024 17:30

    Sen heralde ermenileri destekliyor. Edepsiz.

  • HALİL KOZALAK19 Haziran 2024 01:16

    Güzel oynadık fazla şımarmamak lazım.Şanşımızda yaver gitti  az kalsın yenilebilir idik de.

  • Yener19 Haziran 2024 00:52

    Defans çok götü beyler...hemde çok..bu takım çok gol yer..acilen önlem alınması gerek.

  • Murat18 Haziran 2024 22:28

    Tamam da biraz objektif olmak basının görevi..silinen bir takım görmedik dürüst olun lütfen..bir kaç ferdi hareket haricinde biz bir şey görmedik..o kadar..eger başka takımın forveti olsa kimin silindiğini görürdük..saygılar..