E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB başkan adayı: Türkiye AB'ye üye olamaz---

AB başkan adayı: Türkiye AB'ye üye olamaz

AB başkan adayı: Türkiye AB'ye üye olamaz
13 Ekim 2018 - 14:26 borsagundem.com

Önümüzdeki yıl Jean-Claude Juncker'den boşalacak olan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı'na aday olan Alman politikacı Manfred Weber, "Türkiye'ye kapıları tamamen kapatacağını" açıkladı

Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Hristiyan demokrat Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) lideri olan Weber, "Türkiye, hiçbir zaman AB'ye üye olamaz" dedi.

Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf gazetesine konuşan Weber, Başkan seçilmesi halinde Türkiye ile üyelik müzakerelerine resmen son vereceğini söyledi.

Weber, göreve başladıktan sonra, mümkün olan en kısa sürede Türkiye'nin AB üyeliği konusunun üzerine bir "kırmızı çizgi çekmek istediğini" vurguladı.

Böyle bir karar alabilir mi?

Resmi olarak böyle bir karar sadece AB üyesi ülkelerin hükümet ve devlet başkanları tarafından alınabiliyor.

Ancak Weber, "Komisyona başkanlık edersem, Türkiye'nin AB'ye üye olamayacağını söylemek gibi bir görevim var" diye konuştu.

Alman politikacı, İngiltere'nin AB'den çıkış süreci (Brexit) konusunda da karamsar olduğunu dile getirdi.

Weber'e göre, AB ile İngiltere arasında katı bir ayrılık süreci olacak. Bunun nedeni de, İngiltere Başbakanı Therasa May'e rağmen, anlaşmaya İngiltere Parlamentosu'nun destek vermemesi.

Manfred Weber, "Londra'da kaos var" dedi.

Juncker'nin AB Komisyonu'ndaki başarılı çizgisini sürdürmek istediğini belirten Weber, EPP tarafından onaylanması halinde başkanlık için en şanslı aday olarak görülüyor.

Almanya'daki Hristiyan Sosyal Birlik Partisinin (CSU) de Başkan Yardımcısı olan Weber'in adaylığına, Alman Başbakanı Angola Merkel de destek veriyor.

AB Komisyonu Başkan adayı, önümüzdeki ay EPP'nin Helsinki'de yapılacak genel kurulunda netleştirilecek.(BBC)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mesut14 Ekim 2018 15:00

    Avrupa birliğine girmek önemli değil. Önemli olan ekonomik, politik, kültürel, hukuksal, vs. vs. Güçlü olabilmek. Bunları ne kadar iyi yapabilirsek o kadar onlar bize gel AB ye üye ol derler. Yok sadece seyirci kalır, ithal bağımlılığı, yabancı ayranlığından çıkmazsak aşağıdaki yorumlarda da yazdığı gibi Suriyeli muhamelesi görmeye devam ederiz.Boxim değerimizi belirlemek bizim elimizde

  • Beni alın gardas14 Ekim 2018 01:25

    Sadece beni alın gardaş. Söz kurallara uyarım. Etrafa çöp atmam, canlılara zarar vermem, işimi iş ahlakı ile yaparım, kanunlara uyarım, hırsızlık, yolsuzluk yapmam.

  • zühtü13 Ekim 2018 22:06

    yazsakta korkaklar yayınlamaz

  • iso13 Ekim 2018 21:55

    adamlar haklı almazlar tabi. Seninle mi uğraşacak avrupanın kapılarını sana açacak da. Biz suriyelilere nasıl bakıyorsak adamlar da bize öyle bakıyor bu çok net. Hoş bizim yönetimler de ab'ye girmek istemiyor zaten. Girip ne yapacaklar? Milyarlarca lira gümrük vergisi alıyorlar ab'den gelen mallardan. AB'ye girip halkın refahını yükseltmek ister mi bunlar hiç :)

  • Mesut14 Ekim 2018 15:02

    Türkiye gümrük birliğine üye ve Avrupa'dan gelen mallardan gümrük vergisi alınmıyor. Bizim Avrupa'ya sattığımız mallardan da gümrük vergisi alınmıyor.

  • zühtü13 Ekim 2018 21:04

    türkiye bir arap ülkesidir adam doğru söylemiş avrupaya benzemiyor türkler araplara hayran bir millet

  • Burhan Özince13 Ekim 2018 20:20

    Olamaz ise olamaz kardeşim zorla mı kendimizi kabul ettireceğiz.madem yüreğiniz yetiyor kesin ilişkileri , kesemessiniz çünkü Avrupa Türkiyeye muhtaç Türkiyede avrupaya muhtaç.yani zaman kaybetmeye gerek yok zaten referanduma gidilse Türk halkının % 70 Avrupa birliğine karşı , alın size Yunanistan dilenci bir ülke durumuna düştü , İngiltere sürekli beni soyuyorlar bu işten zararlı çıktım diye bir an önce çıkmak istiyor.Avrupa birliği hiç bir ülke memnun değil.Yani sonunda fesh olacak başka çaresi yok yani.Ortaklık iyi bir şey değildir müstaki olacan.Apartman dairesi mi iyidir ???? Yoksa müstakil ev mi.Aynı sı yani.

  • Tt13 Ekim 2018 19:35

    Dogru demis. Uye olsak ben dahil milyonlarca kisi ab ulkelerine calismata kaxariz.hukuk, ekonomi,siyaset vb. Kaliteye kosaruz.issuzlik maasi 800 avro alir yasariz..ben olsam ab ye sokmam Tc yi. Sabit siyasi durusu bile yokken

  • kerim13 Ekim 2018 18:55

    Avrupaya uye olamayabiliriz amma velakin baskan olacagiz

  • Günaydın mutlu 13 Ekim 2018 17:46

    Mültecileri salıverin Avrupa’ya adi cavurlar

  • KILIÇ13 Ekim 2018 17:03

    UKALA SOYTARI.

  • özgür13 Ekim 2018 16:16

    hı hı tabi :) bizde çok umursuyoduk sırf gündem olsun diye çıkıp çıkıp üye olamaz olabilir olmazsa da olabilir olursa olmaz gibi salak saçma açıklama yapınca üyelik aklımıza geliyor yoksa çok ta tın yani :)

  • vatansever13 Ekim 2018 15:18

    dogru soyluyor,TC avrubirligine giremez ,gircek olsaydi veya alinacak olsaydi 40 yilmi 60 yilmi kapinin agzinda dilenci olarak durmaktayiz ben bir TURK olarak ,kendi halkimiz ve cikariimiz icin bir an evvel idami getirip kendi yolumuza gitmemeiz gerek.aksi taktirde daha cooook dilenci olmaya devam ,zatan avrupa birligi falan kalmadi oldu.idami geri gelsin TC bugunku durumundan cooook daha durumda olur ,amma bu islerede mangal gibi yurek gerek.......

  • Berber bekri13 Ekim 2018 15:04

    Tabi üye olamaz AB tıraş standartlarına 150 yılda ulaşamayız diğerlerini bilenler yazsın ben bir berber bir berbere gel beraber AB ye girelim kısmını iyi biliyorum...Haydi türkiye ileri..

  • erdem13 Ekim 2018 15:00

    kapatın tabi sizin yüzünüzden hükümet halkla dalga geçiyor avrupa birliğine girmek için bazı şartlarla yaptırımlar yapılıyor eziliyoruz. avrupa birliğinden bizene.

  • mmm13 Ekim 2018 14:52

    seçimden önce böle derler, seçimden sonra dinlemek lazım .