E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAB bütçesini donduracak mı?---

AB bütçesini donduracak mı?

AB bütçesini donduracak mı?
18 Aralık 2010 - 16:22 borsagundem.com

AB üyesi 5 ülke, AB bütçesinin 2020 yılına kadar dondurulmasını istiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in aralarında bulunduğu beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinin liderleri, AB Komisyonu Başkanı Jose-Manuel Barroso'ya, AB bütçesinin 2020 yılına kadar dondurulmasını öneren ortak bir mektup gönderdi.
Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı David Cameron, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Finlandiya Başbakanı Mario Kiviniemi, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel'in imzasını taşıyan mektupta, tasarruf tedbirleri kapsamında AB bütçesinin 2020 yılına kadar dondurulması önerisi yer aldı.
Mektupta, kendi kamu borçlarını azaltmaya çalışan üye ülkelerin, Avrupa'nın kamu borcu için daha fazla çaba göstermekten muaf tutulabileceği vurgulanarak, Avrupalı politikacıların mevcut fonun en iyi şekilde kullanılmasını istedikleri belirtildi.
AB bütçesinin 2014-2020 döneminde enflasyon oranından daha fazla artırılmaması önerisinin de getirildiği mektupta, milli gelire oranla ayrılan katkı paylarının 2013 yılı seviyesini geçmemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)