E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Büyükelçisi: Vize serbestisi süreci bitmedi---

AB Büyükelçisi: Vize serbestisi süreci bitmedi

AB Büyükelçisi: Vize serbestisi süreci bitmedi
12 Mayıs 2018 - 04:28 borsagundem.com

Avrupa Birliği Türkiye Büyükelçisi Berger, vize serbestiyesi ve bölgesel sorunlar konusunda açıklamalarda bulundu

İstanbul’daki Avrupa Günü resepsiyonuna katılan AB Büyükelçisi Christian Berger, soruları yanıtladı. Berger, vize serbestisiyle ilgili sürecin bitmediğini belirterek, “Birkaç hafta önce Türk hükümeti, Türk vatandaşlarına vize serbestisiyle ilgili bir öneri paketi sundu. Bu ayın sonunda AB’den bir heyet gelecek ve Türk tarafıyla şartların yerine getirilip getirilmediğini görüşecek” dedi. Avrupa Günü nedeniyle AB-Türkiye Delegasyonu tarafından Venedik Sarayı’nda verilen resepsiyona İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo ev sahipliği yaptı.

İRAN ANLAŞMASINA BAĞLIYIZ: ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la nükleer anlaşmadan çekilme kararından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Berger, “Bu, hem bölgesel güvenliği, hem de tüm dünyanın güvenliğini ilgilendiren bir anlaşma. İran bu anlaşmaya bağlı kaldığı müddetçe biz de bağlı kalmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TÜRKİYE, AVRUPA’NIN BİR PARÇASI: Avrupa Birliği’nde, hem üye ülkelerin hem de Türkiye de dâhil olmak üzere AB’nin ortağı olan ülkelerin vatandaşlarının ihtiyaçlarına cevap veren bir sistem kurmak istediklerini vurgulayan Berger, “Türkiye her zaman Avrupa tarihinin ve Avrupa kültürünün bir parçası olmuştur. Beethoven’ın 9’uncu Senfonisi’ne baktığınızda bile Türk müziğinden motifleri görüyorsunuz” dedi. (Hürriyet / İpek Yezdani)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malatyalı12 Mayıs 2018 06:32

    Biz sizin parçanız değil, sizde bizim etkilerimiz var Allah razı olsun ecdadımızdan, damgamızı vurmuşuz dünyanın heryerine en güzel şekilde, başımız dik gururluyuz...