E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAB genç işsizlere çözüm arıyor---

AB genç işsizlere çözüm arıyor

AB genç işsizlere çözüm arıyor
12 Kasım 2013 - 22:01 borsagundem.com

​AB'de genç işsizlere üç yıl içinde istihdam yaratmak için 45 milyar euro ayrılmasını öngören eylem planı masaya yatırıldı

AB liderleri, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ev sahipliği yaptığı Paris'teki konferansta, AB ülkelerindeki genç işsizlik sorununa çare aradı.

AB üyesi 24 ülkenin devlet veya hükümet başkanı ile çalışma bakanlarının yer aldığı konferansta, daha önce AB zirvesinde kararlaştırılan ve gençlere üç yıl içinde istihdam yaratmak için 45 milyar euro ayrılmasını öngören eylem planı görüşüldü.

AB ülkelerindeki genç işsizlerin sorunları özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel'in girişimleri sonucu AB gündeminde son dönemde ciddi bir şekilde yer buluyor. Konu ile ilgili ilk zirve haziranda Berlin'de düzenlenmişti.

Üç yıl içinde genç işsizlerin istihdamı için ayrılacak 45 milyar euronun önemli bir miktarını Avrupa Sosyal Fonu ve Avrupa Yatırım Bankası karşılayacak.

AB içinde genç nüfus içinde  işsiz oranı yüzde 24'ü geçmiş durumda. Euro Bölgesi'ndeki genel işsizlik oranı ise yüzde 12.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)