E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAB kapsamlı bir paket hazırlıyor---

AB kapsamlı bir paket hazırlıyor

AB kapsamlı bir paket hazırlıyor
17 Ocak 2011 - 08:24 borsagundem.com

Avrupa maliye bakanları bugün krizle mücadele stratejisi üzerinde görüşmeye başlayacaklar

Almanya’nın kurtarma fonunun genişletilmesine dair itirazları hafiflerken ve Portekiz yardıma ihtiyacı olmadığı konusunda ısrarlarını sürdürürken Avrupa maliye bakanları bugün krizle mücadele stratejisi üzerinde görüşmeye başlayacaklar.
Almanya, 440 milyar euroluk kurtarma fonunun genişletilmesi, kalıcı bir yardım mekanizması ve Euro Bölgesi bütçe açıklarına dair kuralların yeniden belirlenmesi için Mart´taki son günü gözlüyor.
Euronun değerlenmesi ve Portekiz, İspanya ile İtalya´nın başarılı tahvil ihaleleri geçen hafta biraz rahatlama sağladı.
Daha önce AB-IMF yardımından yararlanan Yunanistan ve İrlanda´nın ekonomilerini sağlığına kavuşturamayacağı endişeleri sürerken Almanya krizin yayılmasının önlenmesi inç ortak bir yaklaşım gerektiğini vurguluyor.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Avrupa Komisyonu´nun 4 Şubat´taki liderler toplantısında yeni kriz önlemlerine dair karar alınması isteğine karşı çıktı.
Schauble, "Birkaç ayda bir bu sorunu tekrar görüşmek zorunda kalmamak için kapsamlı bir paket üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)