E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAB kurtarma fonunu artıracak---

AB kurtarma fonunu artıracak

AB kurtarma fonunu artıracak
11 Ocak 2011 - 19:58 borsagundem.com

Avrupa Birliği hükümetleri, borç sorunu yaşayan Euro Bölgesi ülkeleri için 440 milyar euroluk kurtarma fonunun genişletilmesini tartışıyor

Avrupalı yetkililerden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği hükümetleri, borç sorunu yaşayan Euro Bölgesi ülkeleri için 440 milyar euroluk (569.98 milyar dolar) kurtarma fonunun genişletilmesini tartışıyor.
Bir üst düzey AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre, bu konu gündemde olmakla birlikte, henüz ortada alınmış bir karar yok ve gelecek hafta yapılacak AB maliye bakanları toplantısında da bu konuya dair bir karar alınması beklenmiyor.
Yetkililer, Avrupalı maliye bakanlarının dün ve bugün Brüksel'de yaptıkları görüşmelerde, Avrupa Finansal İstikrar Fonu'nun kapasitesine ilişkin görüş alışverişinde bulunduklarını ve AB maliye bakanlarının gelecek haftaki toplantısına kadar konuya ilişkin alt yapıyı hazır hale getirmeye çalıştıklarını belirtirken, hassas bir konu olması nedeniyle konuya dair sonucun haftalar alabileceğini kaydettiler.
Fonun, bölgedeki borç krizinin İspanya'ya da yayılması halinde çok küçük kalabileceğinden endişe ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)