E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB: Sınır kontrolleri 'geçici ve son çare olmalı'---

AB: Sınır kontrolleri 'geçici ve son çare olmalı'

AB: Sınır kontrolleri 'geçici ve son çare olmalı'
07 Ekim 2024 - 22:54 borsagundem.com

AB Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Johansson, Almanya'nın başlattığı sınır kontrollerinin "geçici ve son çare olması gerektiğini" bildirerek, "Serbest dolaşım vatandaşlarımız ve ticaretimiz için elzemdir." dedi.

Fransa'nın Strazburg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda "bazı üye ülkelerde sınır kontrollerinin yeniden uygulanmaya başlanması ve bunun Şengen Bölgesi'ne etkisi" konulu oturum düzenlendi.

AB Komisyonu adına açılış konuşması yapan Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, AB'nin vizesiz seyahat bölgesi Şengen sayesinde 29 ülkede 450 milyon kişinin serbestçe dolaşabildiğini dile getirerek, "Serbest dolaşım vatandaşlarımız ve ticaretimiz için elzemdir. Sınır kontrolleri geçici ve son çare olmalıdır." dedi.

Sınır kontrollerinin serbest dolaşımın faydalarına zarar verme riski taşıdığını dile getiren Johansson, "Hiç kimse, özellikle de işe gidenler, sınırın önünde uzun kuyruklarda beklemek istemez. Hepimiz suçluları ve teröristleri durdurmak istiyoruz ama seyahati, ticareti ve turistleri durdurmak istemeyiz. Bu nedenle iç sınır kontrollerinin kaldırılması için üye ülkelerle birlikte yorulmadan çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Johansson, bu yıl kabul edilen Göç ve İltica Anlaşması ile ülkelerin iç sınır kontrolleri uygulama ihtiyacının azalacağına inandığını ifade etti.

31 Mart'ta hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığı Bulgaristan ve Romanya'nın kara sınırlarında da Şengen'e dahil olmak için gereklilikleri yerine getirdiğini belirten Johansson, 10 Ekim'de düzenlenecek AB İçişleri Bakanları Toplantısı'nda, bakanlara yıl sonuna kadar bu iki ülkeyle kara sınır kontrollerinin kaldırılması talebini ileteceğini söyledi.

ABD'de tüketici kredileri ağustosta beklentilerin altında arttıABD'de tüketici kredileri ağustosta beklentilerin altında arttı

 

İsrail, Lübnan sınırına yakın 5 beldeyi İsrail, Lübnan sınırına yakın 5 beldeyi "askeri bölge" ilan etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)