E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB Türk çeliğine vergi getirmeye hazırlanıyor---

AB Türk çeliğine vergi getirmeye hazırlanıyor

AB Türk çeliğine vergi getirmeye hazırlanıyor
18 Aralık 2020 - 08:52 borsagundem.com

Yunanistan’ın yarattığı Doğu Akdeniz gerilimi nedeniyle Türkiye’ye karşı bir cephe oluşturan Avrupa Birliği (AB), ekonomimizi olumsuz etkileyecek bazı kararlar almaya hazırlanıyor.

Avrupa Birliği’nin, Türkiye'den bazı çelik ürünleri ithalatına yüzde 7.8'e varan vergi uygulamaya  hazırlandığı ortaya çıktı. Türk çelik üreticilerinden Çolakoğlu'nun CEO'su Uğur Dalbeler'in S&P Global Platts'a verdiği demeçte, Avrupa Komisyonu'nun bazı Türk çelik ürünlerinin ithalatına yüzde 4,6 ile yüzde 7,8 oranında anti-damping vergisi uygulayacağını söylediği bildirildi.

Avrupa Komisyonu, Avrupalı çelik üreticileri grubu Eurofer'in talebi üzerine Mayıs ayı ortasında Türkiye'den bazı sıcak haddelenmiş yassı ürünlerin ithalatına yönelik anti-damping soruşturması başlatmıştı.

Uğur Dalbeler, açıklamada şunları söyledi: "AB Komisyonu'nun son vergi kararı, Türkiye'den ithalatı engellemenin bir başka adımı. Türkiye, AB'ye karşı tedbirlerle cevap vermediği sürece, bu konudaki hamlelerine devam edecek gibi görünüyor." 

Platts tarafından görülen Avrupa Komisyonu, karar belgesine göre, Çolakoğlu en yüksek geçici vergiye tabi olacak, Türkiye'nin en büyük entegre çelik üreticisi Erdemir Grubu (Erdemir ve İsdemir) yüzde 5,4 vergi oranına tabi. En düşük vergi yüzde 4.8 ile Habaş'a uygulanırken, diğer tüm Türk şirketlerinin geçici gümrük vergisi yüzde 7,6 olacak.

Çelik devi İtalya’da yatırım yapacak

 

Çavuşoğlu: Yaptırım kararı hukuken de siyaseten de yanlış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali taş18 Aralık 2020 14:40

    Abd bizim dostumuz asla olmadıArtık alternatif strateji lere geçelim

  • RAMO CANCAN18 Aralık 2020 16:03

    Aslında Çin de para var.bize el atıp destek verirler ise o dediğin ancak olabilir yoksa rusya da para ve teknoloji yoktur.para da sıkıntılı.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Aralık 2020 11:45

    Onlar getirirler ise bizimkilerde ister istemez getirecekler iki tarafta etkilenecek.daha önce abd ile olmuş idi aynısı olmadımı.sektör hisse senetleri kötü etkilenir tabiki.

  • Mehmet Ali18 Aralık 2020 10:15

    Ereğli ve Kardemir için olumsuz. Düzeltirler umarım.