E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB, Yunanistan'dan vazgeçemeyebilir---

AB, Yunanistan'dan vazgeçemeyebilir

AB, Yunanistan'dan vazgeçemeyebilir
16 Şubat 2015 - 07:33 borsagundem.com

Yunanistan’ın AB için olan stratejik önemi Almanya’yı imtiyaz vermeye ikna etmede yeterli olabilir

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, ülkenin yeni bir kurtarma paketi anlaşması sağlayabilmesi için ekonomik argümanlara odaklanıyor. Ancak Yunanistan’ın Avrupa Birliği (AB) için olan stratejik önemi Almanya’yı imtiyaz vermeye ikna etmede yeterli olabilir.

Doğu’da Suriye’deki savaş, Güney’de Libya’daki çatışmalar,  Ukrayna’da yeni oluşan ateşkes ortamı ve İsrail’in komşuları ile olan daimi gerilimleri, bir NATO üyesi olan Yunanistan’ın ve Doğu Akdeniz’e olan bağlantı noktalarının değerini yükseltiyor.

Hellenic Foundation for European and Foreign Policy Direktörü Thanos Dokos, “Avrupa, ABD ve NATO’nun kritik bir bölgede bir güvenlik boşluğunun ve bir kara deliğin oluşumunu kaldırıp kaldıramayacağına yönelik sorular gerekçelidir. Anlamlı bir küresel ve bölgesel rol oynamak isteyen Avrupa Birliği (AB) için bu kabul edilebilir bir kayıp olmayabilir” dedi.

Rusya’yı Ukrayna’daki şiddeti sonlandırmaya ikna eden diplomatik çabalar Tsipras’ın Başkan Vladimir Putin ile yaptığı çok daha barışçıl görüşme ile sonlandı. Bu durum Almanya Şansölyesi Angela Merkel’e Avrupa güçlerinin Yunanistan ile ilgili uyuşmazlıkta kurtarma fonlarındaki 195 milyar eurodan (223 milyar dolar) daha fazlasını riske ettiği sinyali verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)