E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD 2008'den daha kötüye gidiyor!---

ABD 2008'den daha kötüye gidiyor!

ABD 2008'den daha kötüye gidiyor!
04 Ekim 2013 - 12:24 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, 17 Ekim'de borç tavanının aşılması halinde ülkenin 2008'dekinden daha kötü bir resesyona sürüklenebileceğini belirtti

ABD'nin borç limitine ulaşacağı 17 Ekim tarihi yaklaşırken ABD Hazine Bakanlığı söz konusu tavanın yükseltilmemesinin doğuracağı sonuçlara yönelik uyarılarda bulundu. Bakanlık, yayımladığı bir raporda, 16,7 trilyon dolarlık borç tavanının yükseltilmemesi ve hükümetin temerrüde düşmesine izin verilmesinin onlarca yıl sürecek yıkıcı sonuçlar doğuracağını vurguladı.
Raporda, ABD ekonomisinde Büyük Buhran'dan bu yana en ciddi boyuttaki resesyonun 2008 sonlarında yaşandığı hatırlatıldı. Bakanlığın raporunda görüş bildieren uzmanlar, ABD'nin 2008'de yaşanandan daha kötü bir resesyona sürüklenme riskiyle karşı karışıya olduğu uyarısında bulundu. İÇGÜCÜNÜ VE HARCAMALARI ETKİLEYECEK
Raporda, 17 Ekim'de ulaşılacak olan borç tavanının yükseltilmemesinin sadece mali piyasaları değil, işgücü piyasası ve tüketici harcamalarının yanı sıra ekonomik büyümeyi de derinden yaralayacağı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)