E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD 8 ülkeye geçici muafiyet tanıyor---

ABD 8 ülkeye geçici muafiyet tanıyor

ABD 8 ülkeye geçici muafiyet tanıyor
02 Kasım 2018 - 17:37 borsagundem.com

ABD, İran'a uygulanacak yaptırımlardan 8 ülkenin geçici olarak muaf tutulacağını duyurdu.

ABD'nin İran'a Pazartesi günü başlayacak olan yaptırımlarına ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ve Hazine Bakanı Mnuchin önemli açıklamalarda bulundu.

Pompeo, 8 ülkeye muafiyet vermeyi planladıklarını söyledi. Pompeo sözlerine şöyle devam etti:

"İran'dan petrol ithal eden 8 ülkeye muafiyetler vermeyi bekliyoruz. Bu muafiyetler geçici olacak. Amacımız petrol fiyatlarını istikrarlı tutmak. ABD'nin İran'a yaptırımları birçok insani muafiyet içeriyor.
İran'dan petrol ithalatının 1 milyon varil azalmasını bekliyoruz. İran petrol yaptırımları ile ilgili detaylar Pazartesi açıklanacak. Muaf tutulan sekiz alan Pazartesi açıklanacak. AB'ye İran petrol yaptırımlarında muafiyet uygulanmayacak." 

Hazine Bakanı Mnuchin ise "ABD, İran'a yaptırımları agresif şekilde uygulama niyetinde. Yaptırım uygulanan İran finans kurumları ile yapılan swift işlemleri ABD'nin yaptırımlarına konu olabilir. Yaptırımlardan etkilenen iranlı finansal kurumların listesi Pazartesi günü açıklanacak." dedi.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)