E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD altın standartını tartışıyor---

ABD altın standartını tartışıyor

ABD altın standartını tartışıyor
24 Ağustos 2012 - 11:06 borsagundem.com

Taşları yerinden oynatan küresel kriz ve ardından gelen bütçe sıkıntıları, ABD’de beklenmedik siyasi gelişmelere yol açıyor

BORSAGUNDEM.COM
Financial Times’ın bugünkü manşet haberine göre Cumhuriyetçi Parti, bir “altın komisyonu” kurma kararı aldı. Böylece, “altın standardı” tartışması, 30 yıldır ilk kez anaakım ABD siyasetine girmiş oldu. Cumhuriyetçiler, konuyla ilgili tutumlarını haftaya Florida’da yapılacak bir toplantıda netleştirecek. Yeni çizgi; Fed’in para politikalarının denetlenmesini ve dolar ile altın arasındaki bağlantının tekrar kurulması konusunu inceleyecek olan bir komisyon kurulmasını öngörüyor.
FT’ye göre, beş yıldır süren ucuz para politikası ve Cumhuriyetçi Kongre üyesi Ron Paul’ün çabaları, altın standardına dönüş taleplerini bir kez daha Cumhuriyetçi politikanın meşru bir unsuru haline getirdi.
Cumhuriyetçilerin önerisinin, 1981’de Reagan tarafından kurulan “Altın Komisyonu”nu andırdığı kaydediliyor. Reagan’ın bu adımı, Nixon’ın doların altınla bağını kopardığı 1971 Petrol Krizi’nden on yıl sonra gelmişti.
Kurulacak olan komisyonun yaptırım gücü bulunmuyor. Ancak “Amerikan Prensipler Projesi” adlı muhafazakar kuruluşun başkanı Sean Fieler, böylece kamuoyunun “altın standardına dönmenin faydaları” konusunda eğitilebileceğini kaydetti.
FT ise, altın standardına dönmenin yaratacağı sorunları hatırlattı. Bunlar arasında merkez bankasının faizleri değiştirme yoluyla talep şoklarını etkisiz kılma yeteneğinin kaybolması da bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)