E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD askeri Menbiç'ten çekilmeyecek---

ABD askeri Menbiç'ten çekilmeyecek

ABD askeri Menbiç'ten çekilmeyecek
29 Ocak 2018 - 10:30 borsagundem.com

Ankara'nın YPG'li teröristlerin elindeki Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği Washington yönetimi, pozisyonunu değiştirmedi

Türkiye ve ABD arasındaki gerilim, zirveye tırmanacak. CNN International, Washingtonyönetiminin Menbic'ten çekilmeyeceğini özel haberiyle duyurdu.

Ankara'nın talebine olumsuz yanıt veren ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki şehirde YPG'li teröristlerle işbirliği yapıyor.

ABD Merkez Komutanlığı'nın bir numarası General Joseh Votel, Menbic'ten ayrılmayı düşünmediklerini söyledi.

Türkiye sınırına yaklaşık 40 kilometre mesafedeki Menbic'e YPG'liler 2016 yazında yerleşti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumartesi günü yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

ABD, terör örgütü IŞİD'i bölgeden çıkarmak için terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerle birlikte cephe kurdu. Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen Pentagon YPG'ye binlerce TIR'dan oluşan silah yardımı yaptı.

Türkiye, 20 Ocak'ta YPG'nin en batıda elinde tuttuğu Afrin'i teröristlerden temizlemek için Zeytin Dalı harekâtını başlattı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umut Kerem Tokgöz29 Ocak 2018 22:45

    Çok iyi olur siz ne kadar Münbiçte kalırsanız bizde Afrinde o kadar kalırız.Ne şiş yansın ne kebap.Alın size yeni komşu ABD ile komşu olduk.

  • Alparslan ccc29 Ocak 2018 16:52

    Reis sınır boyunca Kürt siyasetini etkizleştirecektlr. Suriye’de en az 40 km boyunca hiç bir Kürt yerleşim birimi kalmaması için gerekenler yapılıyor ve Amerika’da Emin’de sonunda kıtasına çekilecektir.

  • Osman 29 Ocak 2018 16:47

    Seve seve çekilmezlerse dünya llderi onlara Başka türlü çekilmesini gösterecektir

  • Abdullah29 Ocak 2018 16:21

    Nasıl isterseniz deyip günah bizden gitti demeliyiz. Tabii ki; askeri silah gücümüz varsa. Elimizdeki teknoloji sahada test etmeliyiz.

  • D demirkan 29 Ocak 2018 14:18

    YILLARCA EMİRİNDE KULLANDI KULLANDI ŞİMDİ KAĞIT GİBİ ÇÖP KUTUSUNA ATTI. HANİ MÜKTEFİKTİK?. YILLARCA HİÇ BİRŞEY ÜRETTİRMEDİ.YETMEMİŞ GİBİ ASELSANDA GENÇ GELECEĞİ PARLAK MÜHENDİSLERİ ÖLDÜRTTÜ.BİZDE İNEK GİBİ KARŞIDAN SEYRETTİK. ŞİMDİDE DEMEK İSTİYOR Kİ...FAZLA İLERİ GİTME ATOM BOMBASINI YERSİN.ZATEN ATOM BOMBASI İNCİRLİKTE. BUNLAR ZAMANINDA DÜZGÜN POLİTİKA YÜRÜTÜLEMEDİYİNDEN.BU HÂLE GELDİ.İŞİMİZ GERÇEKTEN ZOR.YUNAN BU FIRSATA ÇEVİRMEK İSTİYOR.ERMENİ PUSUDA BEKLİYOR.RUM KIBRISTA TAVİZ PEŞİNDE.BAKALIM GÖRECEYİZ.

  • Şimşek29 Ocak 2018 13:12

    Bana kızan arkadaşlar...Türkiyenin Suriyede kazandığı topraklar ve bizden olan insanlar Rusya hegemonyasındaki Esad zihniyetli insanlara birgün iade edilecek. Rusyaya göre pkk terör örgütü değil. Rusya, YPG'den ışık görseydi Afrin operasyonuna kesinlikle izin vermezdi. Esad bugün bile izin vermiyor zaten ypg'yi destekliyor bu halde bile. Rusya herzaman Türkiye ile arasına mesafe koyar ve güvenmez. Rusya ve Amerika ypg'yi kendi tarafına çekmek için savaşıyor.

  • mali 29 Ocak 2018 12:52

    Ne zaman bilim ve teknoloji her gün gündem maddemiz olursa o zaman doğru yoldayız. ABD uçağını silahını bizden alır o vakit. Yeter ki hedef doğru gösterilsin en iyisini biz yaparız. ABD ye silah ambargosunu bile düşünürüz.

  • flamenco7229 Ocak 2018 12:41

    3-) Yaaaaani Menbiç Konusunda ABD kendi bilir:).yeter ki iki ana kütlenin şimdiki ve gelecekteki kısıtlı uzlaşı alanlarını iyi tahlil edelim..

  • flamenco7229 Ocak 2018 12:41

    2-) Karasız denge durumuna yakın 2 kütleye dair denge pozisyonunun birinden diğerine kayması için ihtiyaç duyulacak kütle transferi; iki ana kütle arasındaki farktan biraz fazladır..hele hele tam kararsız denge halinde bu sıfır kütleye yakınsar. Yaani NATO'da; ABD yüzünden ortaya çıkan Türkiye çatırdaması kousunda AB ülkelerinin;Malum Ukrayna başlığı ve Kuzey denizi gibi başlıklarda "Yaw ne olacak şimdi" temalı tedirginlik içinde olduklarını düşünebiliriz sanırım

  • flamenco7229 Ocak 2018 12:40

    1-)Elektrik süpürgesini salonda fişe takıp, evin taa diğer ucundaki yatak odasında temizlik yapmaya kalkıyorsan, elektrik süpürgesini yatak odasında fişe takıp, yatak odasını temizlemek isteyen kişiden çook daha yüksek elektrik enerjisine,çok daha güçlü motora ve emiş gücüne ihtiyacın var demektir..Hele hele, tek bir elektrik süpürgesine 3-4 hortum takıp, Kore'ye, Ukrayna'ya Babül mendeb'e falan da yetişmeye çalışıyorsan; 2008 krizinden sonra, elektrik süpürgenin motorun gücünün eskisi gibi olup olmadığını, Çİn, Rusya, İran ortak üretimi süpürgenin gücünü ve temizlenecek yerlere uzaklığının, senin uzaklığınla mukayesesini falan iyi hesap etmen gerekir

  • erol g.29 Ocak 2018 12:12

    ab.d ile karşı karşıya gelirsek bir daha bize m 60 tankı f 16 savaş uçağı diğer uçakları satmaz Almanya'ya da bize Leopar tankı sattırmaz İtalya'ya da Atak helikopter motoru göndertmez BU NEDENLE BİR AN ÖNCE %100 MİLLİ TANK/UÇAK HELİKOPTER ÜRETİMİNE BAŞLAMALIYIZ Rusya'dan almak istesek o da engellenebilir

  • D demirkan 29 Ocak 2018 11:57

    SURİYE ABD NİN TOPRAĞI DEYİL. ORTA DOĞUDAN ÇIKMAK İSTEMŞYOR ZORBA TERÖRİST DEVLET. TÜRKİYE RUSYA İLE YAKIN DURMALI.

  • ççç29 Ocak 2018 11:38

    Bu amerikalılar yine kendince blöf yapıyorlar halbuki Türkiye nin kararlılığını gördüler ama son şansını deniyorlar askerimiz afrini bitirip münbiçe yöneldiğinde amerikan askerleri mecbur çekilecekler ve çekildiklerinde ypg yi rusya gibi satmış olacaklar ve bu durum bizim işimizi daha da kolaylaştıracak

  • KILIÇ29 Ocak 2018 11:14

    ÇIKMAK ZORUNDA KALACAKSIN YADA KAÇACAKSIN.

  • mali 29 Ocak 2018 11:07

    Biz de ABD ye rağmen Menbic'e gireriz.

  • Şimşek29 Ocak 2018 10:59

    Amerikalılar, Rakka tehlikeye girer diye Menbiçten çekilmiyor. Aslında Türkiyenin karşı durması gereken konu Menbiçte Amerikan askeri varlığı yerine Kürt yerleşiminin kurulmaması olmalı (Suudlar bile Suriyenin bölünmesine karşı değil) Menbiç dahil tüm Suriye sınırı 30 km derinliğinde Kürt yerleşimi olmamalı.

  • fatih istanbul29 Ocak 2018 12:11

    sudi yönetimi kıralı korkak ve kukla amerika nın her istediğini yerine getiriyor ölkesinin bölünmesini önlemek için bakalım amerikaya ramen ne kadar ayakta kalacak bu haliyle sunu saddam kaddafi gibi olacak

  • ŞİMŞEK29 Ocak 2018 11:36

    Niye kürt diye yazıyorsun. PYD,YPG desene....