E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD basını: Biden'a verilen 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak---

ABD basını: Biden'a verilen 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak

ABD basını: Biden'a verilen 90 milyon dolarlık bağış taahhüdü askıya alınacak
13 Temmuz 2024 - 01:44 borsagundem.com

ABD basınında yer alan habere göre Başkan Biden'ın seçimlerden çekilmemesi durumunda kampanyası için yapılan yaklaşık 90 milyon dolarlık bağış taahhüdünün askıya alınacağı belirtildi.

Önceki ABD Başkanı Donald Trump ile yeniden başkanlık yarışına girecek olan Demokrat aday Joe Biden, son canlı yayındaki tartışmasının ardından çekilme tartışmalarıyla karşı karşıya kaldı. New York Times'ın haberine göre, bazı önemli Demokrat bağışçılar, Biden'ın adaylıktan çekilmemesi halinde bağışlarını bekleteceklerini açıkladı.

Future Forward gibi Biden yanlısı süper PAC'ler, Biden'ın canlı yayındaki performansının ardından muhtemel alternatifler için anket yaparak yeni stratejiler üzerinde çalışıyor. Ancak Biden'ın 2024 başkanlık kampanyasını destekleyen süper PAC'ler, şimdiye kadar 430 milyon dolar bağış topladı.

Temsilciler Meclisi'ndeki bazı Demokrat üyeler, Biden'ın yerine yeni bir lider arayışında olduklarını belirterek, çekilme çağrıları yapıyor. Gündoğumu Hareketi gibi gençlik grupları da Biden'a meşaleyi devretme çağrısında bulunuyor, onun genç seçmenleri harekete geçiremeyeceğini savunuyor.

Biden ise sağlık durumuyla ilgili kaygıları kabul ediyor ancak hâlâ Trump'a karşı en iyi alternatif olduğunu savunarak yarıştan çekilmeyi reddediyor.

ABD başkanlık seçimleri, 5 Kasım'da yapılacak ve Biden ile Trump arasındaki rekabet şimdiden büyük dikkatle izleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '3. Dünya Savaşı' sorusuna yanıt

 

Elon Musk’tan kritik AB iddiası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)