E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD bir Belçika kadar büyüyecek---

ABD bir Belçika kadar büyüyecek

ABD bir Belçika kadar büyüyecek
29 Temmuz 2013 - 16:49 borsagundem.com

ABD milli gelir hesaplamasında gittiği değişiklik ile ekonomisinde Belçika’nın ekonomik büyüklüğüne denk gelen büyüme görecek

ABD'de milli gelirin hesaplanması yöntemi değişiyor. Sanat ve araştırma-geliştirme çalışmaları gibi alanlarda yaratılanlar da, bundan böyle milli gelire dahil edilecek.
ABD'de milli gelirin hesaplanma yönteminde yapılan son değişiklik, Çarşamba günü açıklanacak.
Milli geliri hesaplayan Ticaret Bakanlığı'na bağlı Ekonomik Analiz Bürosu, hesaplama yöntemini, her beş yılda bir revize ediyor.
BELÇİKA EKONOMİSİ KADAR BÜYÜYECEK
Ancak bu kez yapılan değişiklik, ABD ekonomisinin büyüklüğünü yüzde 3, başka bir deyişle, Belçika ekonomisi kadar artıracak.
Ekonominin büyüklüğünü bu kadar ciddi şekilde artıracak değişim, şimdiye dek hiç dikkate alınmamış alanların milli gelir hesaplamasına dahil edilmesinden kaynaklanacak.
Ekonomik Analiz Bürosu Direktörü Steve Landefeld, sanat ve eğlence alanlarında yaratılanlar ve araştırma-geliştirme çalışmaları gibi soyut kavramları milli gelire dahil edeceklerini açıkladı.
"Giderek daha fazla bilgiye dayalı bir ekonomide yaşıyoruz" diyen Landefeld, resmi istatistiklerin ise bu gerçeği henüz yakalayamadığını söyledi.
1929'A KADAR İNİLECEK
Landefeld, bu nedenle, kitaptan filme, yeni biyoteknoloji ilaçlarından yeni bir akıllı telefona, yaratıcılık ve araştırma ürünlerini de artık milli gelire dahil edeceklerini belirtti.
ABD'nin milli geliri, yeni yöntemle, 1929'a kadar geri giderek yeniden hesaplanacak.
Ekonomik Analiz Bürosu'ndan Brent Moultan, yeni hesaplama yöntemiyle milli geliri geriye dönük olarak hesaplayarak, ABD'nin ekonomik tarihini yeniden yazacaklarını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)