E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD borsaları 3 haftadır yükseliyor---

ABD borsaları 3 haftadır yükseliyor

ABD borsaları 3 haftadır yükseliyor
20 Aralık 2010 - 08:29 borsagundem.com

ABD hisse senetleri cuma gününü bir önceki güne göre karışık bir kapanışla tamamladıysa da bir önceki haftaya göre endekslerin yükseldiği gözlendi

ABD hisse senedi piyasasında önde gelen hisse senetleri cuma gününü küçük çaplı kayıplarla tamamladı. Düzenleyici uygulamalar ilaç piyasası hisseleri üzerinde baskı oluşturdu. Bununla birlikte teknoloji şirketi hisselerine sektördeki yüksek kar açıklamaları nedeniyle gelen alımlar
borsadaki düşüşün sınırlı seviyelerde kalmasını sağladı.
Dow Jones sanayi endeksi 7.34 puan ve yüzde 0.06 oranında düşüşle  11491.91 puandan cuma gününü tamamladı. Endeks kapsamında en çok  değer kaybı Merck ve Pfizer hisselerinde yaşandı.
ABD İlaç ve Gıda İdaresi Avrupalı ilaç şirketi AstraZeneca'nın  kan inceltici ilacına onay verme sürecini erteleyince ilaç sektörü hisseleri üzerinde baskı yarattı. Düzenleyici otorite ayrıca Perşembe
günü yaptığı açıklamada meme kanseri için kullanılan ve Roche Holding tarafından üretilen Avastin için verdiği onayı da geri çekmişti.
ABD Hisse senedi piyasalarında işlem gören AstraZeneca'nın hisseleri yüzde 5.8 oranında düşüşle 46.38 dolardan günü tamamladı.
Haftalık bazda ise Dow Jones endeksi yüzde 0.7 oranında yükseldi.  Endeksin haftalık bazda yükselişi üçüncü haftasında da sürdü. 
Son dönemde ABD'de açıklanan ekonomik veriler görünümün kademeli olarak düzeldiğine dair umutları artırdı.
Standard & Poor's 500 endeksi cuma günü günlük bazda 1.04 puan ve yüzde 0.08 oranında artışla 1243.91 puandan günü tamamladı. Endeksin yükselişine hammadde stokları öncülük etti. Endeks haftalık bazda yükselişini 11. haftasında da sürdürdü.
Nasdaq bileşik endeksi 5.66 puan ve yüzde 0.21 oranında artışla  2642.97 puanla günü tamamladı. Teknoloji şirketlerinin hisseleri açıklanan olumlu kar rakamlarının etkisi ile endeksi yukarı taşıdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)