E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 7 ayın zirvesinde---

ABD borsaları 7 ayın zirvesinde

ABD borsaları 7 ayın zirvesinde
06 Haziran 2016 - 23:24 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Yellen'ın ekonominin durumuna ilişkin olumlu yorumlarının ardından değer kazandı

ABD hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın, yavaşlayan istihdam artışı işaretlerine karşın, ABD ekonomisinin halen borçlanma maliyetlerinde kademeli artışa dayanmaya yetecek denli toparlandığını işaret etmesinin ardından değer kazandı ve gösterge Standard & Poor's 500 Endeksi (S&P 500) yeniden yedi ayın zirvesine tırmandı.

Yatırımcılar 2010'dan bu yana en zayıf istihdam artışını geride bıraktı ve bunun yerine zayıf dolar ve Hazine tahvil faizlerindeki yükselişten faydalanmaya odaklandı. Bankalar yaklaşık iki ayın en sert düşüşünden toparlandı ve yükselen petrol fiyatları, Halliburton Co.'nun yaklaşık bir yılın en yüksek seviyesine tırmanmasına ve Transocean Ltd.'nin yüzde 15 sıçramasına yardımcı oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 yükselişle 2,109.35 puandan kapandı ve bir yıl önce ulaştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin yüzde 1 uzağına kadar yaklaştı.

Wells Fargo Funds Management LLC baş portföy stratejisti Brian Jacobsen, "Fed, verinin bir sapma mı, yoksa yeni bir trendin başlangıcı mı olduğunu anlayabilmek için en az bir istihdam verisi daha görmek istiyor," dedi ve "Yellen çok iyimser görünüyor ve Yellen'ın görünüme yönelik riskin altını çizmesinden memnun oldum, ancak Temmuz ya da Rylül'de faiz artırımına gideceklerine ilişkin ilave açıklık göremedim" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)