E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları 9 haftanın zirvesinden geriledi---

ABD borsaları 9 haftanın zirvesinden geriledi

ABD borsaları 9 haftanın zirvesinden geriledi
08 Mart 2016 - 18:18 borsagundem.com

ABD hisse senetleri, Asya'dan gelen olumsuz verilerin küresel büyümeye dair endişeleri tetiklemesiyle geriledi. Dow Jones Sanayi Endeksi'nde düşüş 100 puanı aştı

ABD hisse senetleri,Standard & Poor's 500 Endeksi'nin beş ayın en uzun yükseliş serisini kaydetmesinin ardından, Asya'dan gelen olumsuz verilerin küresel büyümüye dair endişeleri yeniden tetiklemesiyle, 9 haftanın en yükseğinden geriledi.

S&P 500 Endeksi, dün 5 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesinde tutunduktan sonra bugün New York'ta saat 10:12'de yüzde 0.8 düşerek 1,985.02 seviyesine, Dow Jones Sanayi Endeksi 104.23 puan düşerek 16,969.72 seviyesine geriledi. Nasdaq Bileşik Endeksi de yüzde 0.7 düştü.

New York'da JonesTrading Institutional Services LLC küresel piyasalar uzmanı olan Yousef Abbasi, "Şu an, sıçrayışın büyüklüğünü göz önüne alırsak risksiz bir dönemi olmayan bu istikrarlı yukarı tırmanışı sindiriyoruz. Birçok yatırımcı, Avrupa Merkez Bankası'ndan (AMB) gelecek ve risk durumunu ortadan kaldıracak tek bir açıklamayı bekliyor." diyerek görüş bildirdi.

Küresel hisse senetleri, yıla çalkantılı bir başlangıç yaptıktan sonra, merkez bankasının ek teşvikler uygulayacağı spekülasyonları üzerine, geçtiğimiz 3 haftada petrolle birlikte sıçradı. Yatırımcılar, faiz oranlarının gidişatı hakkında fikir sahibi olmak için Perşembe günkü Avrupa Merkez Bankası (AMB) plan güncellemesi ve gelecek haftanın Fed toplantısı sonuçlarını bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)