E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları artıda seyrediyor---

ABD borsaları artıda seyrediyor

ABD borsaları artıda seyrediyor
08 Mayıs 2014 - 19:34 borsagundem.com

​ABD hisseleri, teknoloji hisselerinin iki günlük düşüşten toparlanması ve şirketlerin beklentiyi aşan gelirleri ile yükseliyor

ABD hisseleri, teknoloji hisselerinin iki günlük düşüşten toparlanması ve Keurig Green Mountain Inc. ve 21st Century Fox Inc. gibi şirketlerin beklentiyi aşan gelirleri ile yükseliyor.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek New York saati ile 10:38'de 1,885.15 puan oldu. Dow Jones endeksi 51.13 puan, yani yüzde 0.3 artışla 16,569.67 puanda. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.7 ilerleme kaydetti. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalama ile aynı seviyelerde seyretti. 

Dow Jones internet endeksi yüzde 1.2 ilerledi. Endeks son iki günde, Groupon Inc., Twitter ve Yahoo! Inc. öncülüğünde yüzde 4.9 kayıp yaşamıştı. Bir sosyal medya şirketleri ETF'si, kullanıcı artışındaki yavaşlama ve değerlemelerin aşırıya kaçtığı endişeleri ile, son 11 günün 8'inde düşüş yaşadı. 

S&P 500 dün, Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD ekonomisinin desteklenmeye devam edilmesi gerektiğini söylemesinin, internet hisselerindeki düşüşten ağır gelmesi ile yükseldi. Yellen, enflasyon ve istihdam göstergelerinin hedeflerinden uzakta oluğunu ve Fed'in ekonomik büyümeyi desteklemeye devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)