E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin açıklaması sonrası rekorlarla kapandı---

ABD borsaları Çin açıklaması sonrası rekorlarla kapandı

ABD borsaları Çin açıklaması sonrası rekorlarla kapandı
07 Şubat 2020 - 04:51 borsagundem.com

Washington ve Pekin'den gelen açıklamalarla korona virüs salgınının küresel ekonomiyi vuracağı endişeleri azalan Wall Street yatırımcıları ekonomik verilere odaklandı. Endeksler günü rekorlarla kapadı


BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları perşembe gününü de rekor yükselişlerle kapatarak kazanç serisini dörde çıkardı. 

Korona virüs salgınının küresel ekonomiye tehdit endişeleri azalan Wall Street yatırımcıları perşembe günü de ekonomik verilere odaklandı. 

ABD Ticaret Temsilciliği'nin, korona virüs salgını nedeniyle Çin'in ticaret anlaşmasından kaynaklı tarım ürünü ithalatı taahhüdünde gecikme yaşanabileceğini ve Washington'ın bunu anlayışla karşılayacağını bildirdi. 

Pekin'den gelen açıklamada ise bazı ABD mallarına karşı ek tarifelerin yarıya indirileceğini söyledi.

Washington ve Pekin'den gelen bu iki açıklama, korona virüsün birinci adım ticaret anlaşmasının her şeye rağmen yürüyeceğini gösterdi. 

Wall Street yatırımcılarını perşembe günü alıma yönelten en önemli veri işsizlik maaşı başvurularının son 9 ayın en düşük seviyesine inmesi oldu. 

İşsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 1 Şubat ile biten haftada 202 bine gerileyerek beklentinin altında gerçekleşti.

Ülkede tarım dışı istihdam verimliliği, geçen yılın 4'üncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 artarak piyasa beklentisinin altında oluştu.

ABD Merkez Bankasının takip ettiği enflasyon göstergelerinden biri olan birim emek maliyeti de geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,4 arttı ve piyasa beklentisiyle paralel bir seyir izledi.

Yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Senato'da çarşamba günü yapılan oylamada aklanmasını da olumlu olarak algıladı. 

ABD borsalarında perşembe günü 7.3 milyar hisse el değiştirdi. Dow Jones sanayi endeksi günü 88.92 puan ve yüzde 0.30 oranında artışla 29,379.77 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 11.09 puan ve yüzde 0.33 oranında artışla gün sonunda 3,345.78 seviyesine yükseldi. Nasdaq da, 63.47 puan ve yüzde 0.67 oranında yükselişle günü 9,572.15 puanla kapadı.

BİLANÇO AÇIKLAMALARI

Refinitiv'in IBES verilerine göre, dördüncü çeyrek kurumsal raporlama sezonunun yarısından fazlası tamamlanırken S&P 500 şirketlerinin dönem boyunca kazançlarını yüzde 2,1 oranında artırması bekleniyor.

Tıbbi teknoloji şirketi Becton Dickinson and Co hisseleri 2020 tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 11.8 düştü. Becton Dickinson and Co hisselerindeki düşüş, S&P 500'ün kazancını da aşağı çekti.

Kahvaltı gevreği üreticisi Kellogg hisseleri, kahvaltı gevreği üreticisinin piyasa beklentilerinin altında kazanç bildirmesiyle yüzde 8,5 oranında düştü.

Sosyal medya şirketi Twitter hisseleri, şirketin ilk çeyrek gelirinin 1 milyar doları aşmasıyla yüzde 15.0 değer kazandı.

Tütün şirketi Philip Morris hisseleri dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladıktan sonra yüzde 2.7 arttı.

Korona virüs salgınının cep telefonu sektörün verdiği zararın ardından çip üreticisi Chipmaker Qualcomm hisseleri yüzde 0.3 oranında düştü. 

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

BIST günü yatayda tamamladı

 

ABD Çin'e tarım ürünü taahhütleri için anlayışlı olacak

 

Çin 75 milyar dolarlık ABD ürününe uygulanan tarifeyi düşürecek

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)