E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı---

ABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı

ABD borsaları Çin'in yuan adımı sonrası yükselişle kapandı
05 Şubat 2020 - 03:48 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası'nın piyasaya 1.7 trilyon yuan sürmesi, korona virüs salgınının Çin ekonomisini dolayısıyla küresel ekonomiyi vuracağı endişelerini giderdi. Wall Street endeksleri günü yükselişle kaparken Nasdaq rekor kırdı


BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, haftanın ikinci gününü de yükselişle kapadı. 

Çin'de yaşamı durduran korona virüs salgınıyla ilgili küresel ekonominin büyük darbe yiyeceği endişeleriyle geçen hafta sert düşüşler yaşayan endeksler pazartesi gününden sonra kazançlarını daha da artırdı. 

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC), finansal piyasa beklentilerini dengeleme ve piyasaya olan güveni yeniden sağlama amacıyla pazartesi ve salı günleri ters repo yoluyla toplam 1.7 trilyon yuan (242.74 milyar $) sürmesi, Wall Street'te küresel ekonomiyle ilgili endişeleri bir miktar giderdi.  

Çin'den yayılan korona virüs salgınının ilk çeyrekte hem Çin hem de küresel ekonomiye kısa ve keskin bir darbe vurması beklense de PBOC'nin teşviki Wall Street'teki yatırımcıların risk iştahını artırdı.

Geçen haftaki kayıplarından kurtulan Dow, son beş ayın en büyük günlük artışını kaydetti. Pazartesi günü rekorun kıyısından dönen Nasdaq, salı günü rekora ulaştı. 

Wall Street'teki işlemlerde yaklaşık 8 milyar hisse el değiştirirken Dow Jones sanayi endeksi günü 407.82 puan ve yüzde 1.44 oranında artışla, 28,807.63 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 48.87 puan ve yüzde 1.50 oranında yükselerek gün sonunda 3,297.59 seviyesine ulaştı. Yüzde 2.10 ile oransal olarak en büyük yükselişle rekora imza atan Nasdaq ise 194.57 puan eklediği günü 9,467.97 puanla kapadı.

HİSSE PERFORMANSLARI

Dün Japon pil üreticisi Panasonic'in bilanço açıklamasında Tesla siparişleri sayesinde eski açıklarının kapattıklarını ve yüklü siparişler nedeniyle maliyetlerde düşüş sağlayıp kara geçtiklerini açıklaması Tesla hisselerine değer kazandırmayı sürdürüyor. Pazartesi günü yüzde 20 kazançla günü kapayan Tesla hisseleri salı günü de yüzde 13.7 oranında artış sağladı. 

Şirket haberlerinde Tesla Inc'in ( TSLA.O ) hisseleri % 13.7 oranında arttı ve elektrikli araç üreticisinin stoku için çarpıcı bir yükseliş yaşadı .

New York Menkul Kıymetler Borsası sahibi Kıtalararası Borsa'nın ( ICE.N ) şirket için devralma teklifi yaptığını bildirmesinden sonra eBay hisseleri yüzde 8,8 arttı .

Dördüncü çeyrek raporuyla beklentileri aşan Ralph Lauren hisseleri yüzde 9.2 değer kazandı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Borsa günü %2'nin üzerinde artıda kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)