E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları dalgalanıyor---

​ABD borsaları dalgalanıyor

​ABD borsaları dalgalanıyor
12 Ağustos 2014 - 19:26 borsagundem.com

ABD hisseleri, Nisan'dan bu yana en büyük iki günlük yükselişi kaydetmesi sonrasında dalgalı seyrediyor

ABD hisseleri, Standard & Poor's Endeksi'nin Nisan'dan bu yana en büyük iki günlük yükselişi kaydetmesi ve Almanya'da yatırımcı güveninin gerilemesi sonrasında dalgalı bir seyir izliyor. Enerji hisseleri düşerken, Brent petrolü 9 ayın düşüğünde.

Intercept Pharmaceuticals Inc. hisseleri, klinik bir deneyin amacına ulaşması sonucu, yüzde 27 sıçradı. Electronic Arts Inc., abonelik hizmetini 2 ülkeye daha ulaştıracağını açıklaması ile, yüzde 1.6 değerlendi. Nuance Communications Inc., analist tahminlerinin altına kalan 3. çeyrek karlılık rakamları nedeniyle, yüzde 9.7 düştü. Chevron Corp., yüzde 0.8 gerilemeyle büyük hisseleri aşağıya taşıdı.

S&P 500 yüzde 0.1 gerileyerek New York saati ile 10:47'de 1,934.87 puan oldu. Endeks son iki işlem gününde yüzde 1.6 artış gösterdi. Dow Jones endeksi ise 15.51 puan, yani yüzde 0.3 düşüşle 16,554.47 puanda. 

U.S. Bank Wealth Management şefhisse stratejisti Terry Sandven, "Şu anda yatırımcıların temkinli yaklaşımlarını sürdürmesi ile karmaşık bir dönemdeyiz. Hisseler ekonomik ve şirket temellerine oranla daha çok jeopolitik gelişmelerle yönlendiği yaz günlerini yaşıyor" dedi. 

Almanya'da yatırımcı ve analist beklentilerinden oluşan ve gelecek altı aylık süreçte ekonomik gelişim tahmini olan ZEW Center yatırımcı güveni endeksi, Ağustos'ta 8.6'ya geriledi. Endeks Temmuz'da 27.1 seviyesinde kaydedilirken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 17'ye düşüş olacağı yönündeydi. Endeks ayrıca Aralık'ta yedi yılın zirvesine ulaşmasının ardından her ay düşüş yaşamış oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)