E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düştü---

ABD borsaları düştü

ABD borsaları düştü
20 Mart 2014 - 08:12 borsagundem.com

ABD borsaları Fed'in kararını açıklaması sonrası düşüş gösterdi

ABD hisse senedi ve tahvil piyasaları dünü değer kaybı ile tamamladı. Fed'in en son politika açıklamaları faiz oranlarının sanılandan daha önce artırılabileceği endişelerini doğurdu.

Fed'in dün sona eren toplantısında tahvil alım miktarında beklendiği gibi yeni bir indirim adımı açıklandı. Banka ayrıca tahvil alımları tamamen sona erdikten sonra dahi faiz oranlarını düşük seviyelerde tutmaya devam edeceğini bildirdi. Ancak 16 fed yöneticisinden 10'u faiz oranlarının 2015 sonuna kadar yüzde 1 ya da daha yüksek bir seviyede olacağını öngördü. Fed ayrıca işsizlik oranı yüzde 6.5 seviyesinin altına gerilemedikçe faizlerin artmayacağı
yönündeki eski söylemine de bu kez yer vermedi.
Bu kararın ardından Fed Başkanı Janet Yellen'in yaptığı konuşma hisse senetlerindeki satış baskısını artıran bir unsur oldu. Bununla birlikte yaşanan sert kayıpların bir kısmı kapanışa doğru telafi edilmeye çalışıldı.
Bu gelişmelerin ardından Dow Jones sanayi endeksi 114.02 puan düşüşle 16222.17 ve S&P endeksi 11.48 puan düşüşle 1860.77 ve Nasdaq bileşik endeksi 25.71 puan düşüşle 4307.60
puandan günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)