E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​ABD borsaları düşüşe geçti---

​ABD borsaları düşüşe geçti

​ABD borsaları düşüşe geçti
12 Şubat 2014 - 19:29 borsagundem.com

ABD hisseleri, P&G ve Amazon ile 4 günlük rallisinin ardından düşüyor

ABD hisseleri, Procter & Gamble Co.'dan Amazon.com Inc.'ye kadar birçok şirketin düşüşünün ekonomik büyümeyle ilgili iyimserliğe gölge düşürmesiyle, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin bir yılın en büyük 4 günlük sıçramasından sonra düşüşe geçti.

Procter & Gamble, kâr ve satış büyümesi tahminlerini azaltmasından sonra yüzde 2.2 kaybetti. Amazon.com, UBS AG'nin notunu düşürmesiyle yüzde 3.7 geriledi. Dow Chemical Co. yüzde 1 zayıflarken, TripAdvisor Inc., 4. çeyrek cirosunun analistlerin tahminlerinin üstünde çıkmasıyla yüzde 8.3 sıçradı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 11:53 itibarıyla yüzde 0.2 düşerek 1,821.69 puana indi. Dow Jones Endeksi 64.30 puan gerilemeyle 15,930.47 puan oldu. S&P 500 Endeksi'ndeki hisselerin işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 6.3 altında seyretti.

"Burada bir soluk alıyoruz," diyen New York merkezli Federated Investors Inc.'nin şef hisse piyasası stratejisti Phil Orlando, "Yellen bize parasal politikanın şu ana kadar gördüğümüzün devamı olacağını söyledi ve teşvik programıyla ilgili ne olacağı konusunda bir fikrimiz var," diye görüş bildirdi.

S&P 500 Endeksi son 4 günde yüzde 3.9 yükselerek, Ocak 2013'ten bu yana en büyük 4 günlük kazancını kaydetti. Gösterge endeks dün Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşmasının ekonominin teşviği azaltmak için güçlü olduğu iyimserliğini arttırmasıyla yüzde 1.1 arttı.

67 yaşındaki Yellen Fed Başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada ekonomik büyümenin güçlendiğini ve istihdamda "genel iyileşme" gözlemlendiğini belirtti. Yellen, tahvil programındaki azaltımın kademeli olarak devam edebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)