E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Haziran 2021 - 17:00 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe moralsiz başladı. FED açıklamalarının ardından tahvil fiyatlarında gerçekleşen hareketlilik banka hisselerinde %2’nin üzerinde düşüşler görülmesine neden oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,23 düşüşle 33.408,93 puanda, S&P 500 Endeksi %0,92 azalışla 4.182,19 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,59 ekside 14.077,20 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0202 azalışla %1,489 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri ABD Merkez Bankası’nın (FED) ses getiren şahin açıklamalarının ardından haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Borsalardaki düşüşte St. Louis FED Başkanı Jim Bullard’ın açıklamaları etkili oldu. Bullard CNBC’deki açıklamalarında FED’den bu hafta gelen şahin açıklamaların normal karşılanması gerektiğini ve ilk faiz artırımının muhtemelen 2022’de gerçekleşeceğini söyledi.

Dow Jones endeksi Cuma gününe kadar %1,9’luk düşüş gösterdi. Endeksteki bu düşüş Ocak ayından bu yana en kötü performansı gösteriyor. S&P 500 Endeksi %0,6’lık haftalık düşüşün ardından Cuma gününe başlarken Nasdaq Endeksi ise açılıştan önce haftalık bazda %0,65 yükseliş göstermişti.

Banka hisselerine FED darbesi

Hisse senetlerindeki düşüş, FED’in açıklamalarının ardından, 2 yıllık ABD Hazine tahvilleri gibi kısa süreli tahvil getirileri yükselirken 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri gibi daha uzun vadeli getiri sağlayan tahvil getirileri ise düşüş gösterdi. Uzun vadeli tahvillerdeki geri çekilme ekonomik büyümeye yönelik iyimserliğin azaldığını yansıtırken, kısa vadeli getirilerdeki sıçrama ise FED’in faiz artırımı beklentilerini gösteriyor.

Söz konusu durum özellikle kısa ve uzun vadeli kurlar arasındaki fark daraldıkça bankaların bilançolarının darbe alacağını gösteriyor. Bu, banka hisselerinde %2’nin üzerinde düşüşlerin gerçekleşmesine neden oldu. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs hisseleri açılışın ardından %2,72 düşerken, JP Morgan ve Morgan Stanley hisseleri sırasıyla %2,15 ve %2,78 kayıpla işlem görüyor.

Jim Cramer: Hiperenflasyon ihtimali masadan kalktı

 

Bitcoin’le altın arasındaki doğru tercih

 

Finansal piyasalarda yeni bir çağ başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)