E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
19 Ağustos 2021 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar FED’in piyasa desteklerini beklenenden önce azaltacağından endişe ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları ABD Merkez Bankası’nın (FED) piyasa teşviklerini bu yıl kaldıracağı ve korona virüsün delta varyantının ekonomiyi yavaşlatacağı endişesiyle Perşembe gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,39 düşüşle 35.825,89 puanda, S&P 500 Endeksi %0,43 düşüşle 4.381,44 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,64 düşüşle 14.433,44 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,016 düşüşle %1,246 seviyesinde değerleniyor.

Servet yönetimi firması Cornerstone Wealth’in Yatırım Analisti Sean Bandazian CNBC’ye yaptığı açıklamalarında FED’in geçtiğimiz gün yayınladığı tutanaklara ilişkin, “Tutanaklar FED’in piyasa desteklerini azaltmak için önümüzdeki aylarda hızlanmaya hazırlandığını gösteriyor. Hem FED hem de piyasa katılımcıları ‘Taper Tantrum’ döneminden alınması gereken dersleri aldı. (2013 yılında FED Başkanı Ben Bernanke’nin parasal genişleme politikalarından çekileceğini açıklamasının ardından piyasaların hızlı bir şekilde panik havasına girmişti.) Bu sefer daha az sürpriz beklesek de piyasanın faiz oranlarına karşı yüksek hassasiyete sahip alanlarında yüksek volatilite görebilmemiz için hala yeterince neden var” ifadelerine yer verdi.

Goldman Sachs, mevcut çeyrek için ekonomik büyüme tahminini Çarşamba gecesi %9'dan %5,5'e düşürerek olumsuz yatırımcı duyarlılığına katkıda bulundu. Banka ayrıca ABD’de yılın geri kalanında genel beklentilerden daha yüksek enflasyon oluşacağını öngörüyor.

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius açıklamasında, “Delta varyantının büyüme ve enflasyon üzerindeki etkisi beklediğimizden biraz daha büyük olduğunu kanıtlıyor. Yemek, seyahat ve diğer bazı hizmetlere yapılan harcamalar Ağustos ayında azalacak gibi görünse de, düşüşün mütevazı ve kısa vadeli olmasını bekliyoruz. Üretim, özellikle otomobil endüstrisinde tedarik zinciri kesintilerinden hala olumsuz etkileniyor ve bu durum, üçüncü çeyrekte daha az envanterle üretim anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ğerşembe günü açıklanan ekonomik veriler borsalardaki düşüşe engel olamadı. Haftalık işsizlik başvurusu verileri 348.000 ile pandemi dönemi boyunca düşük seviyesine geriledi.

ABD'de İmalat Endeksi'nde düşüş sürüyor

 

Wall Street’te ‘Kara Pazartesi’ korkusu

 

Jim Cramer: Küresel borsalarda dipten alım zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)