E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Ekim 2021 - 17:07 borsagundem.com

Wall Street endekslerinde Ekim ayı volatilitesi etkilerini hissettiriyor. ABD borsaları yükselen enerji fiyatları, enflasyon ve ABD Kongresi borç limitleri gibi birçok endişeyle birlikte güne büyük oranda düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,55 düşüşle 34,125,79 puanda, S&P 500 Endeksi %0,48 düşüşle 4.324,75 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,32 ekside 14.388,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0086 düşüşle %1,521 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri yükselen tahvil faizleri, artan enflasyon, yeniden açılma ekonomisinin durumu ve borç limiti endişeleri nedeniyle yüksek volatiliteli seyrine devam ediyor.

ABD merkezli borsa şirketi LPL Financial’dan Ryan Detrick CNBC’deki açıklamasında, “Ekim ayı yılın volatilitesi en yüksek ayı olarak unvanını yürütmeye devam ediyor. Ekim ayı dalgasının bir süre daha borsalarda kalmasını bekliyoruz“ dedi.

Açılışta görülen satış dalgası geçtiğimiz haftaların aksine daha geniş çaplı bir biçimde geldi. Ekonomik toparlanmaya bağlı değerinin altındaki şirketler ve büyüme odaklı şirketler aynı anda düşüş gösterdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Goldman Sachs’ın havayolu şirketlerine ilişkin öngörülerini düşürmesinin ardından American Airlines hisseleri %5,00 Jet Blue hisseleri %6,03 oranında düştü. Goldman Sachs söz konusu yorumlarına gerekçe olarak yüksek yakıt fiyatlarını ve beklenenden az gelen talebi gösterdi. Açılışta Boeing hisseleri %2,09, General Electric hisseleri %2,24 oranında düştü.

Borsalarda teknoloji hisselerinde de düşüşler gözlemlendi. Facebook hisseleri %1,61 Apple hisseleri %1,31 düştü.

Enerji fiyatlarındaki ve tahvil faizlerindeki en son yükseliş tüketicilerin ve şirketlerin geleceğe yönelik yüksek maliyet endişelerini artırdı. Geçtiğimiz hafta %1,56’ya kadar ulaşan 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %1,52 seviyesinde değerleniyor. Batı Teksas ABD petrolü fiyatları bu hafta 80 doları geçerek 2014 yılından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Ekim ayında borsaları neler bekliyor?

 

Alman devini çip krizi vurdu: Yüzde 30 düştü!

 

ABD'de istihdam sürprizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)