E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Aralık 2021 - 18:01 borsagundem.com

Cuma günü açıklanacak enflasyon rakamlarını bekleyen ABD borsaları üç gün süren rallinin ardından yeni güne düşüşle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 düşüşle 35.627,20 puanda, S&P 500 Endeksi %0,18 azalışla 4.692,98 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,04 düşüşle 15.781,22 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0181 yükselişle %1,497 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri üç gündür ardı ardına gelen yükselişlerin sonrasında yeni güne düşüşle başladı. ABD borsaları Omikron varyantının etkilerinin genel korkuların aksine çok fazla olmayacağı yönündeki görüşlerin ardından hafta boyunca yükseliş göstermişti.

Hafta başından bu yana yükselişlere liderlik eden turizm odaklı hisse senetleri Perşembe gününe düşüşle başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre kurvaziyer gemi şirketi Carnival’in hisseleri %0,87 düşüşle, kumarhane hisseleri Wynn Resort ve Las Vegas Sands hisseleri sırasıyla %0,20 ve %0,62’lik değer kaybıyla güne başladı. Havayolu şirketleri United Airlines ve Delta Air Lines’ın hisseleri ise sırasıyla %1,37 ve %1,04 düşüşle işlem görüyor.

Borsalardaki düşüşler ABD Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü yayınlayacağı Kasım ayı tüketici fiyat endeksi verilerinin yayınlanmasından bir gün önce gerçekleşti. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler ABD’deki Kasım ayı enflasyon oranının yıllık bazda %6,7 olmasını bekliyor. Bu oran, Haziran 1982'den bu yana en büyük yükselişi işaret ediyor.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) gelecek hafta yapılacak para politikasın toplantısında aşırı yükselen enflasyon karşısında parasal teşviklerini geri çekmeyi hızlandıracağını açıklaması da beklentilerin arasında.

FED’in sıkılaştırma politikalarındaki ilk adımının aylık 15 milyar dolar azaltılacağı açıklanan varlık alımlarının daha da hızlı bir şekilde azaltılması. CNBC’nin haberine göre FED’in varlık alımlarını azaltma hızını iki katına çıkararak her ay 30 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Bu durum 2022 bahar aylarında gerçekleşecek bir faiz artışının önünü açabilir.

ABD Çalışma Bakanlığı geçtiğimiz hafta boyunca ilk kez işsizlik maaşı başvurularının sayısının 184 bin olduğunu açıkladı. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler tarafından tahmin edilen rakam 211.000 seviyesindeydi.

ABD’de işsizlik maaşı başvuruları 52 yılın dibinde!

 

Küresel borsalarda krizin adı 'FED' olacak

 

Wall Street devlerinden 2022 yorumu: Dikkati elden bırakmayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)