E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
10 Ocak 2022 - 18:10 borsagundem.com

Wall Street endeksleri 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinin %1,80’in üzerine çıkmasıyla birlikte yeni haftaya düşüşle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yoğun gündem maddeleriyle dolu 2022’inin ikinci haftasına düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,97 düşüşle 35.879,39 puanda, S&P 500 Endeksi %1,33 azalışla 4.641,78 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,81 düşüşle 14.666,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0338 yükselişle %1,801 seviyesinde değerleniyor.

Tahvil faizlerindeki yükselişin artmasıyla birlikte yeni yıla sert bir başlangıç yapan ABD borsalarındaki kayıplar derinleşmeye başladı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri Cuma gününün ardından %1,80 seviyesini yeniden geçti. Geçtiğimiz Pazartesi günü ise 10 yıllık tahvil getirileri %1,51 seviyesinde işlem görüyordu.

Goldman Sach Pazar günü ABD Merkez Bankası’nın (FED) 2022’de dört kez faiz artırabileceğini duyurdu. Söz konusu piyasa ortamı, Wall Street’e FED’in enflasyonu indirmek için daha agresif politikalar izlemeye hazır olduğu izlenimini veriyor.

Yükselen tahvil faizleri büyük teknoloji hisselerinin üzerindeki baskıyı artırıyor. Facebook’un çatı şirketi Meta hisseleri %3,25 oranında düşüşle işlem görüyor. Benzeri bir şekilde Amazon ve Google’ın çatı şirketi Alphabet hisselerindeki düşüşler de %2’nin üzerinde.

Canaccord Genuity Stratejisti Tony Dwyer, CNBC’deki açıklamasında yatırımcıların yılın açılış aylarında volatiliteye hazırlıklı olmaları gerektiğini, ancak güçlü bir bilanço sezonunun piyasayı destekleyebileceğini söyledi.

Dwyer açıklamasında, “Enflasyon beklenenden daha yüksek. FED bu yıl üç faiz artırımı yapabileceğinin sinyali verdi. (Piyasalar dört kez faiz artırımı yapılabileceği ihtimalini değerlendiriyor.) Omikron varyantı küresel büyümeyi yeniden sorgulatıyor ve tedarik zinciri sıkıntıları önemli bir sorun olmaya devam ediyor. Her ne kadar bu büyük zorlukları çevreleyen belirsizlik volatilite yaratsa da sonuçta piyasalar hisse başına kazanç yönüyle hareket eder. FED politikaları aşırı sıkı hale gelene ve para musluğu kapanana kadar getirilerin de pozitif kalması gerekir” ifadelerine yer verdi.

Wall Street yatırımcıları hafta boyunca FED Başkanı Jerome Powell’ın Salı günü ABD Senatosu’na yapacağı açıklamaları, hafta ortasında açıklanacak enflasyon rakamlarını ve Cuma günü JPMorgan ve Goldman Sachs’ın bilançolarıyla birlikte başlayacak bilanço sezonunu izleyecek.

Küresel borsaları için kritik hafta

 

Metaverse balon mu geleceğin yatırımı mı?

 

Faiz artışı ortamında doğru yatırım için 5 tavsiye

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)