E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
18 Şubat 2022 - 17:53 borsagundem.com

Ukrayna krizinin etkileri hissedilmeye devam eden ABD borsaları Cuma gününe düşüşle başladı. Endeksler üst üste ikinci kez haftalık bazda düşüş kaydetmeye hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününde düşüşle açıldı. Wall Street yatırımcıları Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi izlemeye devam ediyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,17 düşüşle 34.252,47 puanda, S&P 500 Endeksi %0,08 azalışla 4.376,56 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,24 düşüşle 13.683,31 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0260 düşüşle %1,938 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsaları Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliği değerlendiriyor. Ukrayna hükümeti ve Rus devlet kontrolündeki medya Cuma günü sınırdaki ateşkes ihlalleriyle ilgili yeni suçlamalarda bulundu.

Ukrayna Perşembe günü Rus yanlısı ayrılıkçıları sınıra yakın bir köye saldırmakla suçladı. Bu arada ABD'de Dışişleri Bakanı Antony Blinken Birleşmiş Milletler'e konuştu ve krizin "tehlikeli” bir ana ulaştığı konusunda uyardı.

Geçtiğimiz gün Kasım ayından bu yana en sert günlük düşüşünü kaydeden Wall Street endeksleri yeni günde de düşüşle işlem görüyor. CNBC’nin haberine göre Credit Suisse Küresel Hisse Senetleri Strateji Başkanı Andrew Gartgwaite gün içerisinde paylaştığı yatırımcı notunda, “Piyasalar jeopolitik olaylara karşı aşırı tepki göstermeye eğilimli” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) sıkılaştırma politikalarına ilişkin beklentileri de fiyatlandırıyor. Hafta içerisinde FED’i daha agresif hareket etme çağrısında bulunan St. Louis FED Başkanı James Bullard, geçtiğimiz gün de kur artışı olmaması halinde enflasyonun kontrolden çıkabileceği konusunda uyardı.

ABD borsaları üst üste ikinci kez haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Haftalık bazda Dow Jones Endeksi %1,2 düşüşle, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri ise sırasıyla %0,9 ve %0,5 azalışla işlem görüyor.

Oanda’nın Kıdemli Borsa Analisti Edward Moya konuyla ilgili açıklamasında, “Wall Street’de oldukça gergin bir hava hissediliyor. Sola baktığınızda Ukrayna konusu nedeniyle yoğunlaşan jeopolitik riskleri sağa baktığınızda da FED’in agresif sıkılaştırma politikalarını görüyorsunuz” dedi.

Reznikov: Ukrayna'ya büyük çaplı bir saldırı olasılığı düşük

 

Rusya'dan flaş Donbas açıklaması: Sinyaller çok tehlikeli

 

Ukrayna-Rusya krizi buğdayın kayıplarını sınırladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)