E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
28 Şubat 2022 - 18:01 borsagundem.com

Ukrayna savaşının en büyük gündem maddesi olarak hissedildiği Wall Street endeksleri Pazartesi gününe düşüşle başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yeni haftaya Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gölgesinde düşüşle açıldı. Risksiz ticarete yönelen yatırımcıların devlet tahvillerine akın etmesiyle 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri sert düştü.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %1,30 düşüşle 33.617,57 puanda, S&P 500 Endeksi %1,05 azalışla 4.338,50 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,82 düşüşle 13.581,88 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0919 düşüşle %1,877 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri yeni güne Rusya ve Ukrayna tarafının ateşkes görüşmeleri için Belarus’ta bir araya geldiği güne düşüşle başladı. Piyasalardaki düşüş Ukrayna güçlerinin başken Kiev de dahil olmak üzere birçok önemli şehri Rusya’nın saldırılarına karşı korumasıyla buna karşın savaşın tüm hızıyla devam etmesiyle birlikte geldi.

CNBC’nin haberine göre yatırım firması Raymond James Stratejisti Tavis McCourt konuyla ilgili paylaştığı notta, “Savaş temel olarak riskli yatırımlar için riskten kaçış ortamı yaratır ve küresel yatırımcılar bir sonuç veya yeni bir normal oluşana kadar devlet tahvilleri ile diğer ‘güvenli liman’ varlıklarına yönelirler. Bu konudaki her şey benzeri görülmemiş nitelikte. Bu nedenle hisse senetleri hakkında söylenecek tek mantıklı şey, volatilitenin bir çözüm oluşana kadar devam etmesini beklemektir" ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD’de güvenli liman hisseleri arasında görülen hava savunma şirketleri Lockheed Martin’in hisseleri %4,18 ve Northrop Grumman hisseleri %4,83 oranında yükseldi. Buna karşın banka hisseleri baskı altında kaldı. Açılışta Bank of America hisseleri %3,35, JPMorgan hisseleri %3,37 değer kaybetti.

Küresel döviz piyasaları gün boyunca en fazla volatilitenin görüldüğü alandı. Rusya Merkez Bankası faizleri %9,5’ten %20’ye kadar yükseltti ve ruble ABD Doları karşısında yaklaşık %16 değer kaybetti.

Döviz ticareti şirketi FxPro’nun Kıdemli Piyasa Analisti Alex Kuptsikevich, "Rublenin modern tarihteki en keskin değer kaybını görmüş olabiliriz, ancak bu bile bir dip değil. İstikrar yolundaki hareketten ancak siyasilerin uygun adımları sonrasında bahsetmek mümkün olacaktır" diye yazdı.

Rockefeller açıkladı: Gelecek 10 yılın yatırımı emtialar

 

ABD'de mal ticareti açığı rekor seviyeye yükseldi

 

El-Erian açıkladı: Ukrayna krizinde yatırımcılara yol gösterecek 6 senaryo

 

Rus Rublesi 1,5 yılın dibinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)