E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
30 Mart 2022 - 17:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri dört gün süren rallinin ardından hafta ortasına ekside başladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD hisse senetleri Çarşamba günü yatırımcıların Ukrayna ve tahvil piyasasındaki gelişmeleri izlemesiyle düşüşe geçti. Wall Street endeksleri son 4 seanstır yükseliş gösteriyordu.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,09 düşüşle 35.261,23 puanda, S&P 500 Endeksi %0,27 azalışla 4.619,06 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,44 düşüşle 14.619,06 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0066 yükselişle %2,408 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı izlemeye devam ediyor. Rusya’dan Salı günü yapılan açıklamalarda Ukrayna’nın bazı bölgelerinde askeri varlığını sınırlandıracağını açıkladı. Ancak ABD ve İngiltere gibi bazı ülkeler Moskova’nın sözlerine şüpheyle yaklaşıyor. Çarşamba gününde ise Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam etti.

Savaşın başlangıcından bu yana sert bir yükseliş gerçekleştiren ham petrol fiyatları yeni günde de rallisini devam ettirdi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Rusya ile yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle Almanya’nın doğalgazı karneye bağlayabileceği konusunda uyarmasının ardından Batı Teksas ABD ham petrolü %3,67 yükselişle varil başına 108,34 dolara, Brent ham petrolse %3,52 yükselişle 114,11 dolara ulaştı.

Art arda 11 seanstır yükselen Apple hisselerinin rallisi Çarşamba gününde de hafif de olsa devam etti. JPMorgan’ın kredi puanını düşürmesinin ardından P&G hisseleri ise %1,4 değer kaybetti.

ABD borsalarında Dow Jones ve S&P 500 endeksleri son dört seanstır yükseliyor. Teknoloji odaklı Nasdaq Endeksi ise geçtiğimiz seansta %1,8 oranında yükselerek rekor seviyesine %10’dan daha yakın bir puanda kapandı ve düzeltme bölgesinden çıktı.

Homrich Berg'in Baş Yatırım Yöneticisi Stephanie Lang CNBC'ye verdiği demeçte, "Piyasa son 10 günde neredeyse %10 arttı. Kısa zamanda inanılmaz bir ralli gerçekleştirdik. Ancak gelecekte daha fazla faiz artışının piyasalarda fiyatlanacağı dışında haberlerde çok fazla değişim olmadı. Bu iyi bir ralliydi. Ancak ben olsam yılın geri kalanı için kendimi rahat hissetmezdim. Zira gelecekte çok daha fazla volatilite göreceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çarşamba günü ekonomik verilerin yoğun olduğu bir gün oldu. ADP İstihdam Raporu’nda ABD’deki özel şirketlerin Mart ayında 455 bin yeni istihdam eklediği açıklandı. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler bu rakamın 450 bin olmasını bekleniyordu. ABD dördüncü çeyrek büyümesine ilişkin son okumalarda dünyanın en büyük ekonomisinin %6,9 oranında büyüdüğü şeklinde düzeltildi. Bir önceki okumada bu rakam %7 olarak açıklanmıştı.

ABD borsaları 'ölümden' döndü

 

ABD ekonomisi son çeyrekte yüzde 6,9 büyüdü

 

ABD'de özel sektör istihdamı beklentilere paralel arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)