E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
06 Nisan 2022 - 17:17 borsagundem.com

Wall Street endeksleri hafta ortasına ekside başladı. Yatırımcılar FED’in sıkılaştırma politikalarını açıklığa kavuşturması beklenen FED tutanaklarını takip ediyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Çarşamba gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon karşıtı aşırı agresif sıkılaştırma politikalarını ve ekonomide olası bir yavaşlama ihtimalini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,71 düşüşle 34.395,16 puanda, S&P 500 Endeksi %1,15 azalışla 4.472,97 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %2,13 düşüşle 13.902,10 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0666 yükselişle %2,621 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street endeksleri gün içerisinde yayınlanması planlanan ve yatırımcıların görünümünü etkileyebilecek Mart ayı FED toplantısı tutanaklarını bekliyor. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD Merkez Bankası bilançosunun daraltılmasına ilişkin ipuçları geçtiğimiz günden beridir piyasalarda değerlendirilmeye başlandı. Tutanaklar, merkez bankasının faizleri yükselttiği ve önümüzdeki 6 ay içerisinde daha fazla faiz artışının da geleceğini belirtildiği geçen ayki toplantının ayrıntılarını oluşturuyor. Wall Street endeksleri ise iki seanstır aşağı yönü gösteriyor.

10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %2,65’i görerek üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. ABD’de hızlı yükselişiyle dikkat çeken 10 yıllık tahvil getirileri Pazartesi günü %2,40 seviyesindeydi.

Enflasyon konusunda FED’den ardı ardına gelen açıklamalar piyasaları etkilemeyi sürdürüyor. CNBC’nin haberine göre Philadelphia FED Başkanı Patrick Harker, artan enflasyondan "son derece endişeli" olduğunu söyledi. Harker’ın söz konusu uyarıları FED Başkanı Jerome Powell’ın Başkan Yardımcısı olması beklenen FED Üyesi Lael Brainard’ın şahin açıklamaları üzerinden bir gün geçmeden geldi. San Francisco FED Başkanı Mary Daly de Salı günü enflasyona yönelik benzer yönde uyarıları yineledi.

Geçtiğimiz gün Minneapolis FED web semineri sırasında konuşan Brainard, "Enflasyonu aşağı çekmek son derece önemlidir” ifadelerinde bulunarak FED bilançosunun düşürülmesi konusunda daha agresif hamleler de uygulanabileceğini söylemişti.

Yatırımcılar, Ukrayna’daki yeni gelişmeleri de büyük bir ilgiyle takip ediyor. Rus ordusu tarafından işlendiği iddia edilen savaş suçlarına dair kanıtların ortaya çıkmasıyla birlikte hem Avrupa Birliği’nden hem de ABD’den Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanacağı konusu gündeme geldi. Yaptırımlar arasında Rus kömür ithalatının yasaklanması da yer alacak.

ABD'de MBA endeksleri geriledi, faizler yükseldi

 

Fed'den daha agresif beklentiler risk iştahını baskılıyor

 

Küresel piyasalarda, Fed'in toplantı tutanakları bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)