E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
08 Nisan 2022 - 17:17 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED’in sert sıkılaştırma planlarının paylaşıldığı haftayı düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) daha sıkı para politikası uygulamalarına hazırlandığı haftayı düşüşle bitirmeye hazırlanıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,15 ekside 34.531,64 puanda, S&P 500 Endeksi %0,53 azalışla 4.476,31 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,31 düşüşle 13.714,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0809 yükselişle %2,696 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcılarının büyüme odaklı hisselerden güvenli liman hisselerine geçişiyle birlikte teknoloji ve temel tüketim ürünleri sektörlerindeki hisseler düşüşe geçti. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre çip üreticileri Nvidia ve Micron %2, Tesla, Alphabet ve Apple hisseleri ise %1 düşüş gösterdi. Kargo şirketleri UPS ve Union Pacific, Bank of America’nın kredi notlarını düşürmesinin ardından %1 geriledi. BofA kredi notundaki değişikliğe gerekçe olarak sektördeki zayıflayan talebi ve düşen fiyatları gösterdi.

ABD borsalarındaki düşüşler FED’in enflasyonla mücadele konusunda daha sert önlemler alacağının görülmesinin ardından geldi. Çarşamba günü FED’in Mart ayı para politikası toplantısının tutanakları açıklandı. Yatırımcılar tutanaklarda yer alan FED yönetiminin bankanın bütçesini ayda 95 milyar dolar düşüreceği sinyallerini değerlendirdi. Tutanaklarda ayrıca FED’in gelecek toplantılarda 50 baz puanlık faiz artırımına gidebileceği ifadeleri de bulunuyor.

FED’in sert politika değişimine ilişkin işaretler tahvil faizlerinin de hızlı bir şekilde yükselmesine yol açtı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %2,7’nin üzerine tırmanarak son üç yılın rekorunu belirledi. Geçen hafta %2,38 olan 10 yıllık tahvil getirileri yıl başında ise %1,63’tü.

CNBC’nin haberine göre Barclays ABD Hisse Senetleri Stratejisti Maneesh Deshpande açıklamasında, “Alışılmadık derecede hızlı ilerleme döngüsü, geçmişe bakıldığında, FED’in (ve çoğu ekonomistin) 'geçici enflasyon' anlatısının fazla iyimser olduğunu ve FED’in enflasyon eğrisinin gerisinde kalmasının ardından yetişmek zorunda olduğunu gösteriyor. Temkinli olmaya devam ediyoruz ve yukarı yönlü gidişin sınırlı olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Enerji hisselerinde yükselişi destekleyecek 3 sebep

 

Dolar endeksinde iki yıl sonra bir ilk

 

Piyasalar Fed'in şahin tutumunu atlatıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)