E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
22 Nisan 2022 - 17:06 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED Başkanı Powell’ın açıklamalarının ardından bilanço sezonu iyimserliğini unuttu. Yatırımcılar haftanın son seansında düşüşleri sınırlı tutarak 2 hafta sonra haftayı kârda kapamayı hedefliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın son işlem gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,66 düşüşle 34.561,71 puanda, S&P 500 Endeksi %0,52 azalışla 4.370,97 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,12 düşüşle 13.159,23 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0832 yükselişle %2,928 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Perşembe günü büyük endeksler sabah seansındaki yükselişlerin silindiği ve endekslerin kırmızıya döndüğü dramatik bir işlem gününe sahne olmuştu. Hafta boyunca bilançoların etkisiyle yükselişlerin hakim olduğu borsalarda yatırımcılar haftayı pozitif tamamlayarak iki haftadır devam eden negatif haftalık getirilere son vermeyi hedefliyor.

Wall Street endekslerinde ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Perşembe günü yaptığı açıklamalar yankılanıyor. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Powell açıklamasında gelecek ay gerçekleştirilecek para politikası toplantısında normalden daha büyük faiz artışı yapılacağının sinyallerini vermişti. Açıklamaların ardından ABD borsaları terse dönmüş ve tahvil faizleri de yeniden yükselişe geçmişti.

CNBC’nin haberine göre Goldman Sachs Genel Müdürü Chris Hussey konuya ilişkin bir piyasa notunda, “Sıkı bir işgücü piyasasının gerçek zamanlı işaretleriyle düşmekte olan işletme duyarlılığının ardından, stagflasyon endişeleri, 10 yıllık ABD Hazinesi getirilerindeki yeni bir sıçramayla birlikte yeniden zemin buldu. Tüm bunlara bilanço bildirimlerindeki karmaşa da eklendi” açıklamasında bulundu.

FED Başkanı Jerome Powell gelecek ay için normalden daha büyük bir faiz artırımı olasılığı hakkındaki yorumu yatırımcı duyarlılığını olumsuz yönde etkiledi. Powell, Uluslararası Para Fonu panelinde enflasyonun dizginlenmesinin "kesinlikle gerekli" olduğunu ve Mayıs ayı için 50 baz puanlık bir zammın masada olduğunu söyledi.

Powell'ın yorumlarının ardından, 10 yıllık ABD Hazinesi getirisi Perşembe günü% 2.92'den kapandı. 10 yıllık tahvil getirileri Cuma günü tekrar yükseldi ve üç yılın en yüksek seviyesine yaklaşarak %2.94'e ulaştı.

Baird Yatırım Stratejisi Analisti Ross Mayfield, CNBC'ye verdiği demeçte, "Merkez bankasının şahinliği ve tahvil getirileri tekrar piyasaları hareket ettiriyor. Bu yeni bir şey olmasa da para politikası cephesinde sürmekte olan önemli değişimin yeni bir hatırlatıcısı niteliğinde. Powell, önden yüklemeli zamların ve erkenden agresif olmanın yararı olabileceğini, bu sayede ekonomi tökezlerse daha sonraki süreçte kesinti yapma potansiyeline sahip olduklarını belirtti" açıklamasında bulundu.

Tahvil yatırımları tarihe mi karıştı?

 

Ekonomik krizden kaçınmanın 5 adımı

 

Powell'ın açıklamaları piyasalarda risk iştahını baskıladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)