E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
16 Mayıs 2022 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni haftaya düşüşle başladı. ABD borsalarında haftalardır süren düşüşler devam ederken yatırım uzmanları dipten alım fırsatlarına dikkat çekiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında aşırı yükselen teknoloji hisselerini cezalandıran ve endeksleri ayı piyasasının eşiğine iten acımasız satış dalgası haftanın ilk işlem gününde de etkilerini hissettiriyor. Wall Street endeksleri geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yakaladığı sıçramanın ardından Pazartesi gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,64 düşüşle 31.992,02 puanda, S&P 500 Endeksi %0,82 azalışla 3.990,89 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,14 düşüşle 11.670,04 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,037 düşüşle %2,893 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD borsaları uzun süren bir satış dalgasının ardından Cuma günü bir nebze de olsa toparlanmıştı. Dow Jones Endeksi 466,36 puan yüselmiş S&P 500 Endeksi ise %2,39 tırmanmıştı. Ayı piyasasında seyreden teknoloji endeksi Nasdaq %3,82 yükselerek Kasım 2020’den bu yana en iyi günlük performansını göstermişti. Ancak endeksler bu güçlü performansa rağmen haftalık bazda kayıp vermekten kurtulamamıştı.

Dow Jones verilerine göre, S&P 500 ve Nasdaq Endeksi 6 haftadır üst üste düşüyor ve bu tablo sırasıyla 2011 ile 2012’den bu yana görülen en uzun sürelik haftalık düşüş serisini ifade ediyor. 7 haftadır üst üste düşen Dow Jones Endeksi ise 2001 yılından bu yana en uzun düşüş serisini devam ettiriyor.

Bazı analistler, bu düşüşlerin yakında uzun vadeli bir perspektife dayanarak endeksler için cazip bir giriş noktasına işaret edebileceğine inanıyor.

CNBC’nin haberine göre, Citi Analisti Scott Chronert konuyla ilgili paylaştığı notta, “S&P 500, tarihsel olarak gelecekteki büyüme endişelerinin fiyatlandırıldığını gösteren bir seviyeye hızla yaklaşıyor” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanları genel olarak rekor seviyesinden %20 ve üzerindeki düşüşleri ayı piyasası olarak adlandırır. S&P 500 Endeksi son rekor seviyesinin %16,7, Nasdaq Endeksi ise %27 aşağısında işlem görüyor. Uzmanlara göre düşüşleri tetikleyen en önemli unsur aşırı yükselen teknoloji ve büyüme odaklı hisselerin geleceğe dönük değerlemelerinin yükselen enflasyon karşısında erozyona uğraması.

Bazı yatırımcılar ve analistler, dip olsun ya da olmasın, piyasanın mevcut düşük seviyelerinde iyi satın alma fırsatları yarattığını belirtiyor.

Fon şirketi Defiance’ın Baş Yatırım Sorumlusu Sylvia Jablonski konuyla ilgili açıklamasında, “Burada herhangi bir dip iddiasında bulunmuyorum, ama şu anki noktalarda dolar maliyet ortalaması için bazı fırsatlar var. Eğer bol miktarda nakitle bekliyorsanız, enflasyon nedeniyle kesinleşen kayıplara yatırım yapıyorsunuz demektir. İnandığınız hisse senetlerine veya varlık sınıflarına yatırım yapmak daha az kötü bir konum. Bir noktadan sonra satış yorgunluğu azalacak ve piyasalar sıfırlanacak. Dow ve S&P'nin bundan altı ay ila bir yıl sonra düzeltme bölgesinde olması pek olası değil” ifadelerine yer verdi.

Ayı piyasası yaklaşırken yatırımcıları neler bekliyor?

 

Piyasalarda ölü kedi sıçraması mı yaşandı?

 

Petrolde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)