E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
13 Ekim 2022 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklentilerin altında gelen TÜFE rakamlarıyla birlikte düşüşe geçti. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri %4 sınırını geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Kilit enflasyon rakamlarının beklenenin üzerinde gelmesinin ardından yatırımcılarda ABD Merkez Bankası’nın (FED) agresif faiz artışlarına devam edeceği beklentileri arttı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,85 düşüşle 28.963,18 puanda, S&P 500 Endeksi %1,24 azalışla 3.532,60 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,99 düşüşle 10.210,24 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,1203 yükselişle %4,021 seviyesinde değerleniyor.

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte büyük tüketici ürünleri şirketlerinin hisseleri sert satışlarla karşılaştı. Amazon hisseleri %6,5, Home Depot hisseleri %3,5, Costco hisseleri %2,6 geriledi. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri sert satış dalgasıyla birlikte kritik %4 seviyesini aştı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre borsalardaki satış dalgası eylül ayı ABD tüketici enflasyon rakamlarının ekonomistlerin beklentilerinden yüksek gelmesiyle ortaya çıktı. TÜFE aylık bazda %0,4 yükseldi. Beklentiler bu yükselişin %0,3 civarında olacağı yönündeydi. ABD yıllık enflasyonu ise %8,2 oldu.

TÜFE raporu enflasyonun FED’in agresif faiz artışlarına rağmen enflasyonun kalıcı bir problem haline geldiğini gösterdi. Bunan sonrasında ise FED’in faiz artışlarına devam etmesi ve enflasyon düşene kadar faizleri yüksekte tutması bekleniyor.

CNBC’nin haberine göre Interactive Brokers’ın Baş Stratejisti Steve Sosnick, “Bu rakamlar üzerinden iyimser bakabilmek için bir şeyler bulabilmeyi deneyebilirsiniz, ben yapamam. Bana kalırsa tam da bu yüzden şu anda gerçekten acımasız bir reaksiyon görüyorsunuz” ifadelerine yer verdi

Yatırımcılar geçtiğimiz gün FED’in eylül ayı toplantısı tutanaklarını değerlendirdi. Tutanaklar merkez bankasının enflasyon kontrol altına alınana kadar faiz artışlarının devam etmesi beklendiği mesajını taşıyordu. Ancak tutanaklarındaki bir ibare finansal piyasalardaki çöküş devam ederse FED’in faiz artışını yavaşlatabileceği yorumlarına imkan sağladı.

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları tahminleri aştı

 

ABD enflasyonu sonrası piyasalarda son durum

 

ABD'de enflasyon rakamları açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)