E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
02 Kasım 2022 - 18:05 borsagundem.com

Wall Street endeksleri FED öncesi düşüşle başladı. Yatırımcıların gözü kulağı FED Başkanı Powell’da

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD Merkez Bankası’nın (FED) kritik faiz açıklamasına hazırlanan ABD borsaları yeni güne temkinli başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,36 azalışla 32.534,28 puanda, S&P 500 Endeksi %0,51 düşüşle 3.836,59 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,56 gerileyerek 10.830,32 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,173 azalarak %4,029 seviyesinde değerleniyor.

Piyasaların merakla beklediği FED’in faiz kararı bugün Türkiye saatiyle saat 21:00’da açıklanacak. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre piyasa çevreleri 75 baz puan faiz artışına kesin gözüyle bakıyor. Ancak yatırımcılar FED Başkanı Jerome Powell’dan aralık ayında faiz artış hızının yavaşlatılacağı öngörüsüne ilişkin sinyaller bekleyecek.

Powell’ın yorumları önümüzdeki aylarda hisse senetlerinin ne yöne gideceği ve piyasalarda yeni bir boğa piyasası rallisinin başlayıp başlamayacağı konusunda kilit bir öneme sahip.

CNBC’nin haberine göre Barclays’ten Emmanuel Cau gün içerisinde müşterileriyle paylaştığı notta, “Yıl sonu rallisinin devam etmesi, FED’in politika değişikliği anlatısını yerine getirmesine bağlı. Zirve şahinliği daha fazla FOMO'yu (geride kalma korkusunu) körükleyebilir, ancak sermaye birikimleri ince bir çizgide yürümeye devam ettiği için güvercin para politikaları ile karıştırılmamalıdır. Faiz indirimleri, geçmişte hisse senetlerinin yeni bir boğa piyasasına başlaması için bir ön koşul olmuştur. Ancak henüz bu noktada değiliz” ifadelerine yer verdi.

FED’in faiz kararı ABD ekonomisinde güçlü istihdam verilerinin yayınlanmasının ardından geliyor. Ekim ayı için beklenenden daha iyi gelen özel sektör bordro rakamları dayanıklı bir işgücü piyasasını işaret ediyor. Salı günü yayınlanan JOLTS raporu, FED’in agresif sıkılaştırma politikalarına rağmen istihdam piyasasının sıkı kalmaya devam ettiğini göstermişti.

ABD’de geçen haftaya ilişkin mortgage başvuru verileri, oranlarda hafif bir düşüşe rağmen genel olarak yatay seyretti. Bilanço sezonu ise CVS Health’ten gelen güçlü sonuçlarla devam etti. Şirketin hisseleri açılışta %4,4 yükseldi. Çip üreticisi firma Advanced Micro Devices (AMD) hisseleri şirketin bilanço hedeflerini kaçırmasına rağmen %2,4 yükselişle işlem görüyor.

Dolar için kritik gün

 

Powell beklenen mesajı verecek mi?

 

Borsalardaki ralliyi ‘beklentiler’ belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)