E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle kapandı---

ABD borsaları düşüşle kapandı

ABD borsaları düşüşle kapandı
13 Ağustos 2013 - 07:34 borsagundem.com

ABD borsaları günü karışık düşüş ve yatay bir seyirle kapattı

ABD hisse senetleri, yatırımcıların bugünkü ABD perakende satışlar verisini beklemeleri ile birlikte, Japonya'da ekonomik büyümedeki yavaşlamanın getirdiği tedirginliğin etkisiyle değer kaybetti. Gösterge endeks Standard & Poor’s 500 (S&P 500) son altı seansın beşinde düştü.
Otomobil üreticisi Tesla Motors Inc., Lazard Capital Markets LLC'nin hisse notunu düşürmesinin ardından yüzde 3.7 geriledi. Sysco Corp., finansallarının analistlerin tahminlerinin altında kalmasının ardından yüzde 5.8 düştü. Apple Inc., Samsung Electronics Co. ile arasındaki patent anlaşmazlığını lehine sonuçlandırmasının ardından yüzde 2.8 prim yaptı. BlackBerry Ltd., yönetim kurulunun satış dahil alternatifleri değerlendiğii kaydetmesi ile birlikte yüzde 10'luk bir ralli yaptı.
S&P 500 Endekis yüzde 0.1 düşerek günü 1,689.47 puandan tamamladı ve rekor seviyeye çıktıktan sonra başlattığı düşüşünü yüzde 1.2'ye genişletti. Dow Jones Endeksi 5.83 puan ya da yüzde 0.1'in altında bir düşüş göstererek 15,419.68 puandan kapandı. ABD borsalarında yaklaşık 5 milyar hisse el değiştirdi. Bu tutar üç aylık ortalamanın yüzde 20 altında.
Bryn Mawr, Pennsylvania'da Bryn Mawr Trust Co. hisse senetleri araştırma direktörü Joe Costigan, "Büyümenin hayalkırıklığı yaratacak kadar düşük olması, doğal olmayan düşük seviyelerdeki iskonto oranları ile dengelendi," dedi ve "Bu durum devam ettiği sürece, piyasa en azından Eylül ayına kadar durgun seyredecek ve bu gibi düşük hacimli ve yönsüz günler görmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
S&P 500, Fed'in ekonomideki düzwelmeyle birlikte varlık alımlarını bu yıl azaltabileceği beklentisinin güçlenmesi ile birlikte, geçen hafta yüzde 1.1 ile son yedi haftanın en büyük çaplı düşüşünü gösterdi ve Dow Jones Endeksi yüzde 1.5 gerileyerek, altı haftadır süren yükselişini tersine çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)