E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşte---

ABD borsaları düşüşte

ABD borsaları düşüşte
24 Haziran 2015 - 20:13 borsagundem.com

ABD'de hisseler, rekora yaklaşmasının ardından Yunanistan belirsizliği ile düşüş kaydetti

ABD hisseleri, iki günlük ralli ile rekor seviyesine yaklaşmasının ardından Yunanistan’ın teklifinin kreditörlerce reddedilmesi üzerine düşüş kaydetti.

Standard & Poor’s 500 Endeksi 2 günlük ralliyi sonlandırdı ve New York saati ile 12:55’de yüzde 0.3 düşüş ile 2,117.27 puan oldu. Endeks Salı günü rekorun yüzde 0.3 gerisinde kapanmıştı. Dow Jones Endeksi 90.29 puan veya yüzde 0.5 azaldı ve 18,053.78 puan oldu. Nasdaq Bileşik Endeksi ise yüzde 0.3 geriledi.

Monsanto Co. yüzde 4.2 gerilerken, General Motors Co. Goldman Sachs'ın sat tercihi ile yüzde 2.4 düşüş kaydetti. Apple Inc. ise yüzde 1.5 prim yaptı.

Pennsylvania’daki McQueen, Ball & Associates Inc. yatırım baş danışmanı Bill Schultz, “Piyasada bir miktar geri çekilme söz konusu. Yunanistan krizinin yeniden ısınması ile bir çözüm bulunamayacağına yönelik endişeler oluştu” dedi.

Tsipras, bir hükümet yetkilisine göre, görüşmelere katılmak üzere Brüksel'e hareket etmeden önce, kurtarma yardımının serbest bırakılması için yaptıkları teklifin kreditörler tarafından kabul edilmediğini söyledi. Kreditörler ise Yunan hükümetine anlaşma için bir takım yeni şartlar önerdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)