E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşünü sürdürüyor---

ABD borsaları düşüşünü sürdürüyor

ABD borsaları düşüşünü sürdürüyor
13 Kasım 2013 - 19:01 borsagundem.com

​ABD hisseleri, gösterge endekslerin dün yaşadığı düşüşlerin ardından, bugün hafif düşüş yaşıyor

ABD hisseleri, gösterge endekslerin dün yaşadığı düşüşleri takip ederek, yatırımcıların Fed'in ne zaman varlık alımlarını azaltılabileceğine dair ipuçlarını aramaya devam etmesi ile hafif düşüş yaşıyor. 
Tesla Motors Inc., şirket kurucularından Elon Musk tarafından şirketin Model S'lerin geri çağırılmayacağının açıklanmasıyla yüzde 1.3 yükseldi. Macy's Inc. ise gelirlerinin analist beklentilerini aşmasıyla yüzde 9.5 sıçradı. 

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.1'den az düşerek, New York saati ile 10:46'da 1,767.27 puan olurken, erken saatlerde yüzde 0.4'e varan kayıpları azalttı. Dow Jones endeksi ise 41.20 puan, yani yüzde 0.3 gerileyerek 15,709.47 puanda. Yine aynı saatlerde S&P 500 işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yakınında seyretti. 

Fiduciary Trust Co. şef yatırım yetkilisi Mackintosh Pulsifer, "Son dönemde oldukça iyi verielr geldi, ve bu da insanları biraz gerdi. Fed'in geçtiğimiz aylara nazaran teşvikleri sürdürmek için daha az nedeni var, bu da doğal olarak endişeleri yükseltiyor" yorumunu yaptı. 

S&P 500 Endeks, 29 Ekim'de Fed'in sürpriz varlık alımlarını sabit tutma kararıyla beraber rekor seviyeye yükselmişti. Merkez bankasının bu destekleri endeksin 2009'daki düşük seviyesinden bu yana yüzde 160 ralli yapmasına yardımcı oldu. Endeks 2013 yılında ise yüzde 23 ralli yaparak son 10 yıldaki en iyi yıllık performansa hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)