E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları ekonomik verilerle salgın korkusunu yendi---

ABD borsaları ekonomik verilerle salgın korkusunu yendi

ABD borsaları ekonomik verilerle salgın korkusunu yendi
04 Şubat 2020 - 05:13 borsagundem.com

ABD'de dün açıklanan imalat sanayi endeksindeki sürpriz artış, teknoloji hisselerinin performansı ve şirket bilançolarının beklentileri aşmasıyla korona virüs korkusunu üzerinden attı. 3 ana endeks de günü yükselişle kapadı


BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senetleri yeni haftaya yükselişle başladı. Geçen haftayı korona virüs salgını endişeleriyle ekside kapatan endeksler pazartesi günü toplandı. 

Wall Street yatırımcıları, şirket bilançolarının beklentileri aşmasıyla geçen hafta korona virüs salgını endişesiyle yaşanan şok düşüşleri alım fırsatı olarak gördü ve endeksler güne yükselişle başladı. 

Gün içinde açıkalan ABD İmalat Sanayi Endeksi'nin (ISM) Ocak ayında yeni siparişlerdeki artış nedeniyle beş aylık daralmanın ardından toparlanması, yatırımcıların risk iştahını artırdı. 

Teknoloji hisselerindeki yükseliş de endekslerin artıda kapanmasında büyük rol oynadı. 

ABD borsalarında pazartesi günü 7.7 milyar hisse el değiştirirken Dow Jones sanayi endeksi günü 143.78 puan ve yüzde 0.51 oranında artışla 28.399.81 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 23.4 puan ve yüzde 0.73 oranında artışla 3.248.92 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise yüzde 1.34 ile oransal olarak daha fazla bir yükselişe imza atarak 122.47 puan artışla günü 9.273,40 seviyesinde kapadı.

HİSSELER

Panasonic, elektrikli otomobil üreticisi Tesla ile ticaretinde ilk üç aylık kârını açıkladı. Tesla hisseleri yüzde 19.9 değer kazandı. 

Microsoft hisseleri yüzde 2.4 artışla S&P 500 teknoloji sektörü için yüzde 1.3 artış gösterdi. 

Gilead Sciences şirketi, daha önce Ebola tedavisinde kullanılan Remdesivir adlı ilaçı korona virüslü hasta üzerinde denediğini ve başarılı olduğunu açıkladı. Çinli yetkililerle de ilaç için anlaşma yaptıklarını açıklamalarının ardından şirket hisseleri yüzde 5.0 arttı.

JP hisselerini odak listesine ekledikten sonra Nike hisseleri yüzde 3.1 arttı.

Alphabet hisseleri seans sırasında yüzde 3,5 oranında yükseldi. Ancak seansın kapanmasının ardından dördüncü çeyrek sonuçlarının açıklanmasıyla şirketin hisseleri seanstaki kazançlarından daha fazlasını kaybetti.

SİYASET YOĞUN HAFTA

Wall Street yatırımcıları bu hafta korona virüs ile ilgili gelişmelerin yanı sıra ABD siyasetindeki gelişmelere de odaklanacak. Başkan Donald Trump'ın azil duruşmalarında nihai oylama Çarşamba günü yapılacak.

Salı günü ise Demokratların 2020 başkanlık seçimlerinde Trump'ın karşısına çıkaracakları adayı belirlemek için ilk önseçimi Iowa'da yapılacak. Iowa'da aynı gün Trump da bir miting düzenleyecek.

Avrupa borsaları günü kazançla kapattı

 

BIST haftaya kararsız başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)