E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları enflasyon rakamlarıyla düştü---

ABD borsaları enflasyon rakamlarıyla düştü

ABD borsaları enflasyon rakamlarıyla düştü
13 Temmuz 2021 - 17:02 borsagundem.com

Wall Street endeksleri beklentilerin üzerinde gelen enflasyon rakamlarıyla güne ekside başladı. Yatırımcılar güçlü bilanço rakamlarına rağmen enflasyon rakamları sonrası düşüşe geçti


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe düşüşle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,10 düşüşle 34.962,20 puanda, S&P 500 Endeksi %0,14 ekside 4.378,55 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,13 azalışla 14.713,86 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0244 düşüşle %1,341 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları beklenenin üzerinde gelen enflasyon raporunun beklentilerin üzerinde gelen ikinci çeyrek bilançolarını gölgede bırakmasıyla Salı gününe hafif satışla başladı.

ABD Çalışma Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre dünyanın en büyük ekonomisinde enflasyon 13 yılın en büyük hızında yükseldi. Tüketici fiyat endeksi bir yıl öncesine göre %5,4 arttı. Dow Jones'un anketine katılan ekonomistler %5'lik bir artış bekliyordu.

Hisse senetleri Salı günü, beklenenden daha sıcak bir enflasyon raporunun ikinci çeyrek kazanç sezonuna güçlü bir başlangıcı gölgede bırakması sonrasında hafif düştü. Gıda ve enerji sektörünü hariç tutan çekirdek enflasyon %4,5'lik bir sıçrama yaparak Eylül 1991'den bu yana en keskin hareketini gösterdi. Rakamlar %3,8'lik tahminlerin çok üzerinde gerçekleşti. 

Varlık danışmanlığı şirketi Cornerstone Wealth'in Baş Yatırım Sorumlusu Cliff Hodge, "Haziran ayında aşırı yükselen TÜFE’nin sebep olduğu baskı bu sabah piyasaları tedirgin ediyor. İlerleyen günlerde bu enflasyon rakamlarının soğumaya başlamasını bekliyoruz. Haziran 2020, pandeminin sebep olduğu kapanmalar sırasında çekirdek TÜFE rakamları için mutlak düşük olmuştu. İkinci el otomobil fiyatları yıllık bazda %45 arttı ki bu önümüzdeki aylarda devam etmesi muhtemel olmayan bir durum” dedi.

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre en son enflasyon verileri, büyük bankaların ve PepsiCo'nun ikinci çeyrek kazanç bilançolarını yayınlayarak Wall Street tahminlerini geride bırakmasının ardından geldi. Ancak vadeli endekslerde hisse senetleri rekor seviyedeyken ve Dow Jones Endeksi 35 bin seviyesine yaklaşırken gelen enflasyon rakamları açılışta endekslerin düşüşe geçmesine yol açtı. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirilerinde ise enflasyon rakamlarının etkisiyle dalgalı seyir devam ediyor. 

Beklentileri aşan enflasyon faizleri yükseltti

 

ABD'de enflasyon yükselmeye devam ediyor

 

Citigroup’tan boğa yatırımcılarına uyarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)