E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları enflasyon verisiyle günü yükselişle kapadı---

ABD borsaları enflasyon verisiyle günü yükselişle kapadı

ABD borsaları enflasyon verisiyle günü yükselişle kapadı
11 Nisan 2019 - 04:48 borsagundem.com

ABD borsa endeksleri, tüketici fiyatları verisinin beklentilere paralel açıklanmasıyla günü yükselişle kapadı

Wall Street'te endeksler çarşamba gününü yükselişle tamamladı.

Salı gününü, ABD Başkanı Donald Trump'ın Avrupa'yı yaptırımla tehdit etmesi üzerine düşüşle kapatan ABD borsaları, çarşamba gününe yükselişle başladı. Yatırımcılar, çarşamba günü için 3 ana konuyu takip etti. Tüketici fiyatları verisi, şirket bilançoları ve Fed tutanakları...

Tüketici fiyatları (TÜFE) verisi beklentilere paralel olarak Mart ayında yüzde 0.4 artış olarak açıklandı. TÜFE verisi, Fed'in faiz artırımını askıya alan kararlılığını desteklediği için yatırımcılar tarafından olumlu olarak algılandı. Seans sonuna doğru açıklanan Fed tutanaklarından da sürpriz çıkmadı.   

Dün açıklanan şirket bilançoları da hisselerine olumlu yansıdı. Gelir tahminini yükselten Delta Air Lines, bekletiyi aşan kâr açıkladı. Açıklamanın ardından şirket hisseleri yüzde 1.6 artış gösterdi.

Levi Strauss & Co, borsaya döndüğünden beri ilk kazanç raporunda gelirlerde 7 artış açıkladı ve hisseleri yüzde 4 arttı.

Gün sonuna doğru eksiden kurtulan Dow Jones sanayi endeksi günü sadece 6.58 puan ve yüzde 0.03 oranında artışla 26.157,16 seviyesinde kapadı. S&P 500 10,08 puan ve yüzde 0,35 artışla gün sonunda 2.888,21 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 7.964,24 seviyesine yükseldiği Çarşamba gününde yüzde 0.69 oranında ve 54.97 puan artış sergiledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)