E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed açıklaması sonrası sert yükselişle kapandı---

ABD borsaları Fed açıklaması sonrası sert yükselişle kapandı

ABD borsaları Fed açıklaması sonrası sert yükselişle kapandı
31 Ocak 2019 - 04:39 borsagundem.com

Güne yükselişle başlayan New York borsasında, Fed'in faizi sabit bırakması ve bu yıl faiz artırımı için sabırlı olunacağını açıklamasının ardından alımlar arttı, hisseler değer kazandı

BORSAGUNDEM.COM

New York borsası Amerikan merkez bankası Fed'in faiz artırmayacağı beklentisi ve şirketlerin olumlu bilançolarıyla güne yükselişle başladı. Fed'in faizi serbest bıraktığını açıklamasının ardından Fed Başkanı Jeremo Powell'ın, 2019'da faiz artırımı için sabırlı olunacağını söylemesi yatırımcılar üzerinde olumlu etki yaptı ve alımlar hızlandı. 

BOEING'İN HİSSELERİ YÜKSELDİ

Dünyanın en büyük uçak üreticisi Boeing dün bilançosunu açıkladı. Boeing'in, üretimdeki artışın yanı sıra kâr ve nakit akışı öngörmesi üzerine hisseleri yüzde 6.25 değer kazandı. 

Apple hisseleri, bir gün önceki açıklamada satışlardaki düşüşe rağmen hizmetler sektöründe büyüme kaydettiğinin bildirilmesi üzerine sınırlı işlemlerde başlayan yükselişini perşembe günü seans içinde de gösterdi ve yüzde 6.83 değer kazandı.

Fed faiz kararını açıkladı

 

Powell'dan faiz mesajı: Sabırlı olmak gerek

FED AÇIKLAMASI ALIMLARI HIZLANDIRDI

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde devam eden belirsizliğe rağmen ABD özel sektör istihdam verisinin beklentileri aşan yükselişi ve şirketlerin kâr açıklamalarıyla alıcılı bir gün geçiren New York borsası, Fed açıklamasıyla yükselişini hızlandırdı. S&P 500 6 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. 

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi endeksi günü yüzde 1.77 oranında ve 434.90 puan artışla 25014.86 puanla kapadı. S&P 500 ise yüzde 1.55 oranında ve 41.05 puan yükselişle gün sonunda 2681.05 puana ulaştı. 

Nasdaq da günü yüzde 2,2 oranında ve 154.79 puan artışla 7183.08 puanla kapadı. 

GÖZLER TRUMP-LIU HE GÖRÜŞMESİNDE

Washington'da ABD'li yetkililerle görüşmelerini sürdüren Çin heyetine başkanlık eden Başbakan Yardımcısı Liu He, bugün Beyaz Saray'a çıkıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın He ile yapacağı görüşme Wall Street yatırımcıları tarafından merakla bekleriyor. 

Avrupa borsaları Almanya hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)