E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed öncesi geriledi---

ABD borsaları Fed öncesi geriledi

ABD borsaları Fed öncesi geriledi
14 Haziran 2016 - 23:25 borsagundem.com

ABD hisseleri, İngilitere'nin AB'deki geleceğine yönelik belirsizliğin artmasıyla ve yatırımcıların yarınki Fed açıklamasını beklemesiyle dalgalandı

ABD hisse senetleri, İngiltere'nin Avrupa Birliği'ndeki geleceğine yönelik belirsizliğin artmasıyla ve yatırımcıların yarınki Fed açıklamasını beklemesiyle düşüşünü dördüncü güne taşıdı.

Teknoloji ve tüketici hisselerindeki sıçramayla, endeks günün son işlem saatinde yüzde 0.7'ye kadar olan kayıplarının çoğunu azalttı. S&P 500, New York'ta saat 09:34 itibariyle yüzde 0.2 düşerek 2,075.40 seviyesine geldi.

Philadelphia Trust Co. şef yatırım yetkilisi Richard Sichel, "Perakende satışlar verisinin iyi geldiğini görmek güzeldi ancak bunun üzerinde Brexit, Fed beklentileri ve piyasaların hala bazı yükseklere yakın seyretmesi var." dedi ve "Bu da yatırımcıların tedbirli davranmasına neden oluyor." diyerek görüş bildirdi.

S&P 500, 2016'nın zirvesinden düşüşünü sürdürüyor.

Yatırımcıların, Brexit'in yaratacağı olası etkilere dair endişelerle, son zamanlardaki ralliyi yeniden değerlendirmesiyle, beklentilerde değişiklik oldu. İngiltere'nin en çok satan gazetesi Brexit'e arka çıkarken, son gelen dört anket sonucu da "Ayrıl" oylarının ağır bastığını gösterdi.

Londra'da CMC Markets Plc. analisti Jasper Lawler, "Brexit riskten kaçınan yatırımcılar için ateşi körüklüyor." dedi ve "Piyasalar zaten yavaş küresel büyüme ve merkez bankası politikasının düşüşü yavaşlatmadaki acizliğinden endişeli durumda. Küresel büyüme endişeleri hala mevcut çünkü Fed'in bu konuda nerede olduğunu bilmiyoruz ancak kullandıkları dile bağlı olarak, piyasaların tekrar yükselmesine sebep olabilir." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)