E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları Fed tutanakları sonrası 'karışık' kapandı---

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası 'karışık' kapandı

ABD borsaları Fed tutanakları sonrası 'karışık' kapandı
17 Şubat 2022 - 00:56 borsagundem.com

Fed tutanaklarında banka üyelerinin önceden düşünülenden daha 'şahin' olmaması, yatırımcıların olumsuz tepki vermesini önledi. S&P 500 son anda pozitif alana geçti. Dow ve Nasdaq'ın kayıpları sınırlı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları, ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanakların açıklanması sonrası, S&P 500'ün kapanış zili ile pozitif bölgeye geçmesiyle günü karışık seyirle tamamladı.

Fed'in 25-26 Ocak'ta düzenlenen Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının tutanakları, bankanın faiz oranını artırmaya ve bilançosunu yakında küçültmeye hazır olduğunu gösterdi. 

Wall Street endekslerinin Fed tutanaklarına aşırı olumsuz tepki vermemesinde, Fed'in önceden düşünülenden daha 'şahin' olmaması en büyük etken oldu. 

Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre tutanaklar, politika yapıcıların Fed'in gecelik gösterge faiz oranını sıfıra yakın seviyeden yükseltmenin "yakında uygun olacağı" konusunda hemfikir olsalar da, her toplantıda faiz artırımı zaman çizelgesini yeniden değerlendireceklerini gösterdi.

DRW Trading stratejisti Lou Brien, "Fed'in önceden düşünülenden daha şahin olmadığı gerçeği, şu an için hisseleri kurtarmış görünüyor" dedi. "Piyasa, (St. Louis Fed Başkanı James) Bullard'ın agresif politika duruşunun daha yaygın olmasından endişeliydi, ancak durum pek de öyle görünmüyor."

Yatırımcıların değişen jeopolitik gerilimler ve ABD ekonomisindeki gelişmelerin Fed'in agresif faiz oranlarını sıkılaştırma durumunu desteklediğini gösteren bir dizi veriyle uğraşmasıyla, Wall Street'in üç büyük hisse senedi endeksi de seansın çoğunu negatif bölgede geçirdi.

Ancak Fed tutanaklarının yayınlanmasından sonra, endeksler dönerek sonunda kayıpları sildi. S&P 500 kapanış ziliyle birlikte pozitif banda geçerken Nasdaq ve Dow'un kayıpları da mütevazı bir seviyede kaldı.

Salı günü yayınlanan bir dizi ekonomik veri, perakende satışlarda keskin bir toparlanma, beklenenden daha güçlü sanayi üretimi ve çekirdek ithalat fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını gösterdi.

ABD ve NATO, Rusya'nın Salı günü askerlerini geri çektiği iddiasını reddederek ve Başkan Vladimir Putin'in krize diplomatik bir çözüm müzakere etme arzusunu sorgulayarak, Ukrayna sınırına yakın Rus birliklerinden hâlâ endişe duyduğunu açıkladı. 

Bu açıklamalara rağmen bölgedeki jeopolitik gerilimler bir miktar azalmış görünüyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna civarından kuvvetlerini çektiğini görmediklerini, tersine Rus askeri yığınağının sürdüğünü, buna rağmen dün Moskova'dan gelen mesajlar nedeniyle "ihtiyatlı iyimserlik" içinde olduklarını söyledi.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 54,57 puan ve yüzde 0,16 oranında düşüşle gün sonunda 34.934,27'ye geriledi. S&P 500 Endeksi 3,94 puan ve yüzde 0,09 oranında artışla günü 4,475,01 puanda kapadı. Nasdaq Endeksi 15,66 puan ve yüzde 0,11 oranında düşüşle 14,124,10'a geriledi.

HİSSE HAREKETLERİ

Kısa vadeli kiralama şirketi Airbnb, seyahat talebindeki güçlü toparlanmanın etkisiyle, beklenenden daha iyi gelen ilk çeyrek gelir tahminini takiben yüzde 3,6 oranında değer kazandı.

Devon Energy Corp, petrol üreticisinin Wall Street tahminlerinin üzerinde dördüncü çeyrek sonuçları bildirmesinin ardından yüzde 4.7 değer kazandı.

Lockheed Martin, yeni nesil ABD Deniz Piyadeleri 5G iletişiminin prototipini geliştirmek üzere seçildikten sonra %1,2 yükseldi.

Cisco Systems Inc, ağ ekipmanı üreticisinin üç aylık gelir beklentilerini aşmasının ardından mesai sonrası işlemlerde %5'ten fazla kazanç elde etti.

Fed tutanaklarında faiz artırımı öne çıktı

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ABD sanayi üretiminde üç ayın en iyi performansı

 

ABD'de sanayi kapasite kullanımında zirve

 

ABD'de aylık perakende satışlar rekor kırdı

 

ABD'de mortgage başvuruları düştü

 

Avrupa borsaları jeopolitik risk endişeleriyle düştü

 

Borsa İstanbul'da kısıtlı yükseliş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)